facebook

Събития

1333525_678x410_crop_478b24840a
11.12.2023 16:20
Събития

„Визуален академичен архив 1 част“ тема Патриотизъм

Киносалон, корпус 3, РТЦ


Организатори:
УПИЗ – РТЦ

 

Лектор:
проф. д-р Светла Христова


Модератор:
д-р Петко Якимов



Участници:
гл. ас. д-р Георги Гочев; доц. д-р Йордан Ефтимов; проф. Момчил Методиев д.н.; Ники Илиев; проф. Николай Радулов, д.н.; проф. Райна Николова, д.н.; гл. ас. д-р Ирена Тодорова; проф. д-р Христо Тодоров



„Патриотизъм“ е темата на пилотния епизод от Визуалния академичен архив на НБУ, заснет в РТЦ на НБУ с преподаватели от различни департаменти. Идеята на този архив е не само да остане визуална памет за академична изява на преподавателите в НБУ, но чрез тяхната експертиза и лично мнение по различни интересни теми да има публичен достъп до едно познание, което масовите медии не предоставят.

Производството на Визуалния академичен архив на НБУ е дело на преподаватели и служители на РТЦ на НБУ (предимно бивши студенти на департамент „Кино, реклама и шоубизнес“):
Сценарист: проф. д-р Светла Христова,
Режисьор: гл. ас. д-р Борислава Димова,
Оператори: Радослав Бадов и Самуил Нинков,
Графичен дизайн: д-р Петко Якимов,

Монтаж: Йосиф Кокончев
Звук: Димитър Бенков

 

Проф. д-р Светла Христова от департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ е основател на специализациите в бакалавърска и магистърска степен по кинодраматургия, както и на магистърската специализация  по кинопродуцентство. Трудовете й „Сценарийният сюжет“ и „Киносценарият-написване и пренаписване“ са преиздавани в издателството на НБУ.