facebook

Събития

plakat-ii-krugla-masa-01-curv_678x410_crop_478b24840a
02.06.2023 09:40
Събития

Втора интердисциплинарна кръгла маса „Експозиционен дизайн и креативни индустрии“

Корпус 1, зала 310



Организатори:
департамент „Дизайн“,
департамент „Антропология“


Модератори:
доц. д-р Ирена Бокова,
доц. д-р Иво Попов


Участници:
преподаватели и студенти от НБУ, НХА-София, ТУ-София, ЮЗУ „Неофит Рилски”, както и научни работници и експерти в областта на експозиционния дизайн, музеологията и опазване и съхранение на културното наследство в България


Проектът има за цел организирането и провеждането на интердисциплинарна кръгла маса на тема „Експозиционен дизайн и креативни индустрии“. Кръглата маса е събитие, което събира експерти от различни области свързани с експозиционния дизайн, и специалисти работещи във водещи университети, музеи, галерии в България. Тя е втора по рода си и желанието на организаторите е да се превърне в ежегодна. Фокусът е насочен към темите „Съвременни тенденции в експозиционния дизайн“ и „Творчески подходи в съвременните музеи“, както и обмяната на индивидуален професионален опит в търсене на нови творчески посоки приложими в обучението по интериорен, пространствен, продуктов и експозиционен дизайн.

Кръглата маса се организира съвместно от НБУ от департамент „Дизайн“ и департамент „Антропология“.


Ще участват експерти от различни области свързани с експозиционния дизайн, и специалисти работещи във водещи университети, музеи, галерии в България, както и студенти от департаменти „Дизайн“, „Антропология“, „Архитектура“, „Кино, реклама и шоубизнес“, „Администрация и управление” и „Изящни изкуства“ на НБУ.