facebook

Събития

web-izlojba_678x410_crop_478b24840a
05.03.2024 10:00
Събития

XI-та Годишна изложба Арх&УрБаН'2021/2022 и XII-та Годишна изложба Арх&УрБаН'2022/2023 Архитектура – модерност и органичност

Алея пред Аула и коридорно пространство – 5-ти и 7-ми етажи, корпус 2, НБУ



Организатор:
департамент „Архитектура“


Водещ:
гл. ас. д-р арх. Петър Петров

Модератори:
Проф. д-р арх. Георги Георгиев, проф. д-р инж. арх. П. Столаров, гл. ас. д-р арх. Весела Попова, доц. д-р. арх. Кл. Иванов, доц. д-р арх. Г. Стефанова, гл. ас. д-р арх. Св. Андрейчин, гл. ас. д-р арх. В. Шатова, гл. ас. арх. П. Петров, доц. д-р арх. П. Рилски, арх. Александър Бояджиев

Участници:
Студенти от IІ-VI курс, Департамент „Архитектура“, МФ, НБУ; алумни


Изложбата Арх&УрБаН на дипломни и семестриални проекти на студентите и алумните от магистърската програма „Архитектура“ на НБУ е едно от най-важните профилни събития на Програмата.

 

Годишна изложба Арх&УрБаН е част от един ежегоден и разпознаваем пакет Арх&УрБаН събития на МП „Архитектура” от създаването ѝ през 2009 г. в НБУ като коридорна магистърска държавно регулирана програма, а дизайна на логото е замислен като разпознаваем и запазен знак на НБУ.

 

Осъществяван е с подкрепата на МФ, ФБО и Фонда за стратегическо развитие. Изложбите се посвещават на 30-тата годишнина от създаването на Нов български университет и представя широка панорама от теми и дипломни и семестриални проекти, разработвани в МП „Архитектура“ – градско планиране, архитектура на сгради и пространства, реконструкция и адаптация, нови тенденции в технологиите в областта на зелената архитектура и т.н.


В XII-тата Годишна изложба Арх&УрБаН’2022/2023 ще участват студенти, алумни и техните преподаватели, както ще бъдат представени и част от най-добрите дипломни проекти.