facebook

Събития

black-and-white-keys-music-534283_678x410_crop_478b24840a
17.06.2022 18:00
Събития

XVIII издание конкурс „Теория на музикалните елементи“ - за студенти

Онлайн


Организатор:
департамент „Музика“


Водещ:
д-р Павлина Величкова



Участници:
студенти, завършващи четирисеместриалния курс по Теория на музикалните елементи и солфеж в НБУ, алумни, и за студенти от други висши учебни заведения с изучаване на музика



Конкурсът е насочен към студенти от Нов български университет, алумни и студенти от други висши учебни заведения с изучаване на музика. След предварителна заявка и регистрация.
За осеммнадесети път тази година в Нов български университет се провежда конкурсът „Теория на музикалните елементи“. Конкурсът, станал вече устойчива традиция, по инициатива на д-р Павлина Величкова за осма поредна година предлага възможността за участие онлайн в системата за електронно обучение на НБУ – Moodle, с обособяването на ново виртуално пространство Music Theory Quiz, с което улеснява участието на студенти и алумни от НБУ и студенти от други висши учебни заведения, а също така се оказва особено подходяща форма по време и след пандемията. Конкурсът включва писмен онлйн тест, който съдържа теоретични, практически и творчески задачи и съизмерва както знания и умения, така и сръчности на студентите за работа в електронна среда в специфична научна сфера като музикалната теория. Използването на Moodle в областта на музикалната теория бе обект на специални лекции за споделяне на водещ опит за работа в дигиталното пространство на НБУ и представяне от страна на д-р Павлина Величкова пред преподаватели и студенти във висши учебни заведения в Сърбия като част от проекта DEMUSIS през 2021 и 2022 г.

 

Регламент

Онлайн тест – 60 минути, който съдържа теоретични, практически и творчески задачи.

 

Заявки за участие:

Чрез e-mail с три имена, ЕГН, на адрес:

pvelichkova@yahoo.com

 

За допълнителна информация:

Нов български университет, департамент „Музика“, офис 504A, д-р Павлина Величкова, тел. 0887 51 92 65