facebook

Събития

event-chud-oi-mir-anonymous_678x410_crop_478b24840a
30.03.2024 15:30
Събития

„за ЧУДОиМИР“ - театрален джемсешън по текстове на Чудомир

Университетски театър


Организатор:
Университетски театър


Постановка и режисура:
Ася Иванова

С участието на студенти от Бакалавърска програма „Театър“: Габриела Ганчева „Врънн... Врънн...“, Веси Методиева „Не съм от тях“, Никол Милевска „Минахме ли моста?“, Емилия Бозова „Вечеринка“, Виктория Липчева “Имен ден“, Йоанна Маринова „Убийство“, Марина Хараламбова „Читроне“ (хореография „Имен ден“), Тони Николов „Навици“, Рада Неделчева „Чете българинът, чете...“, Никола Куцев „Драсканици в болницата“; Елена Рангелова (помощник режисьор)
Майнер програма „Изкуството на театъра – учене в трупа“: Андрей Николов „Жената днес“, Цветелина Ангелова „Бламът на стрейшините“
Дипломанти от МП „Театрално изкуство и общество“: Лъчезара Василева, Катерина Петрова „Не съм от тях“ и „Навици“; Диана Досева (режисура на „Майсторките“)
БП „Визуални изкуства“: Ния Григорова – сценична среда и костюми ( консултант преподавател гл.ас. д-р Христина Дякова).

“Казват, че народите са като децата – не обичат да им се чете морал, а искат да стигнат до истините, развличайки се. Казват още, че ако сатирата е хирургически нож, то хуморът е "сладкия мехлем" за раната. Щом е така, не остава друго, освен да си пожелаем този сладък мехлем да се произвежда масово и да се продава под път и над път, защото у нас има още много рани за лекуване.”
                                     

Чудомир

Идеята за „ТЕАТРАЛЕН ДЖЕМСЕШЪН*“ е да създаде отворен и свободен сценичен формат по определена тема, който всяка година да дава възможност на различни студенти от програмите на департамент „Театър“, да се включат в спектакъл и представят резултата от своята работа и интерпретация на една и съща учебна задачата. За нашето първо издание по текстове на Чудомир избрахме подзаглавие „На пейката пред блока“.
                                    

Ася Иванова

*Джемсешън е сравнително неформално музикално събитие, процес или дейност, при която музиканти, импровизират върху мелодии, напеви, съществуващи песни или форми. Сесиите може да се основават на договорена акордова прогресия или диаграма, предложена от един участник или могат да бъдат изцяло импровизационни. Джем сесиите могат да варират: от много свободни събирания на аматьори до вечери, където координатор на джем сесии или водещ действа като „пазач“, така че изпълнители на подходящо ниво да излязат на сцената; до сложни импровизирани сесии за запис от професионалисти, които са предназначени за излъчване на живо по радиото или телевизия. Всички варианти могат да се използват просто като социално събиране и обща практика.


Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на фонд „Учебни програми“ към БФ на НБУ.

 

Билети:

  •  зелен билет 5/10 лв. онлайн
  •  билет в книжарницата в Център на книгата НБУ или на място преди представлението 8/13 лв.
  •  вход с Абонаментен билет