facebook

Събития

diskusionen-klub-21-02_678x410_crop_478b24840a
21.01.2016 18:00
Събития

За високите токчета и стъкления таван в бизнеса

Публична лекция

Галерия „УниАрт“

Организатор:
Факултет за дистанционно, електронно и продължаващо обучение

Лектор:
Диана Митева - член на УС на Банка ДСК и изпълнителен директор

Модератор:
Веселин Данев

Участници:
студенти и гости на НБУ

След като завършва Английска езикова гимназия в гр. Пловдив, г-жа Митева продължава образованието си в Университета за национално и световно стопанство, където придобива магистърска степен по макроикономика (1989 г.). Тя владее отлично английски и говори руски.

От м. октомври 2003 г. г-жа Митева е член на Управителния съвет и изпълнителен директор на Банка ДСК. Тя започва кариерата си в банковата област в Хиос Банк (1993 - 1994 г.), продължава работа в ИНГ Банк, клон София като директор на Финансов контрол и зам.-изпълнителен директор (1994 - 1999 г.), след което се присъединява към екипа на Демирбанк-България АД като директор на Финансов контрол и Старши мениджър по маркетинг, кредитиране и бизнес развитие (1999 - 2002 г.). В Демирбанк България АД тя става член на Управителния съвет и изпълнителен директор (м. януари 2002 - 2003 г.).

През ноември 2011 г. Диана Митева е отличена с престижната унгарска награда „Андраш Фай“, като признание за нейната успешна работа и резултати при внедряването и утвърждаването на проекта „Частно банкиране“ на Банка ДСК. В края на януари 2014 г. г-жа Митева получи приза „Атанас Буров“ за банково управление за 2013 година.

Освен финансите, любимите й занимания са спортуване, четене, кино и др.

Фондация „Контакти без ограничения“ и Дискусионен клуб по приложна икономика с гостоприемството на Божидар Данев и със съдействието на департаменти „Икономика“, „Бизнес администрация“, „Публична администрация“ организират публична дискусия. Дискусиите създават възможност за обсъждане на актуални въпроси по предварително обявена тема, касаеща макроикономическите проблеми на страната. Събитията са насочени към студенти и докторанти от НБУ, отворени за възпитаници на други висши учебни заведения и предназначени за всички с интереси в областта на приложната икономика и бизнес администрация.

За гости ще бъдат канени личности с принос, постижения и доказани качества в областта на приложната икономика у нас и в чужбина.