facebook

Събития

l-angelov-1200x800_678x410_crop_478b24840a
18.06.2024 19:00
Добави в Google календар
Събития

Заключителен концерт на Майсторски клас на проф. Людмил Ангелов „Големите пианисти – композитори“

Камерна зала „България“


Людмил Ангелов е почетен професор на Нов български университет и популярен пианист на петте континента, изнасяйки рецитали и камерни концерти, както и като солист на реномирани оркестри под палката на световноизвестни диригенти.

 

Носител е на наградата Аполон Токсофорос и член-кореспондент на Кралската академия на изящните изкуства в Толедо, на медал „ГЛОРИА АРТИС“ (2011 г.) от Министерството на културата на Полша за заслуги в популяризирането на полската музика по света, на Голямата награда на град Варна за цялостната си дейност (2015 г.), на „Почетен гражданин на София“ (2022 г.) и носител на най-високото отличие на Министерството на културата – „Златен век – огърлие“. В края на 2023 кралят на Испания, Фелипе VI, го удостоява с ордена „Исабела Католическа“ за особени заслуги към двустранните отношения между Испания и България и големия му принос към културата на двете държави.

 

През настоящия сезон Людмил Ангелов има планирани изяви в България, Италия, Германия, Австрия, Испания, САЩ, Канада, Китай и ЮАР.