facebook

Новини

reklamna-akademia-2022_678x410_crop_478b24840a
22.02.2022 10:03
Новини

193 студенти от 10 специалности на НБУ участват в деветото издание на „Рекламна академия“

От 21 до 25 февруари в Нов български университет за девети път се провежда „Рекламна академия“ 2022. Под мотото „Практиката е най-добрият учител“ събитието е тристранен проект на университета, Българската асоциация на рекламодателите и Българската асоциация на комуникационните агенции.

„Рекламна академия“ е иновативен формат, фокусиран върху тясната връзка между висшето образование и бизнеса. По време на Академията студентите реализират проекти от областта на рекламната комуникация. Ментори на младите надежди са доказани експерти от целия рекламен и комуникационен сектор в България. „Рекламна академия“ 2022 се провежда в хибриден формат.

„Рекламна академия“ е иновативен за българското образование формат, който ясно показва важността от тясната връзка между висшето образование в България и бизнеса. Щастливи сме, че заедно с колегите от БАР и БАКА вече за 9-а година ще покажем и реалния положителен ефект от тази връзка чрез стойностните проекти, разработени от студентите и техните ментори практици“, споделя доц. д-р Кристиян Постаджиян, декан на Бакалавърски факултет на Нов български университет.

Инициативата се провежда под мотото „Практиката е най-добрият учител“ и ще обедини в реализацията на общи проекти студенти и доказани практикуващи експерти от целия рекламен и комуникационен сектор в България.

„Това състезание дава истински знания и умения на студентите от рекламните и комуникационни специалности. Нещо повече, в него участниците се запознават с взаимоотношенията рекламодател – рекламна агенция в забавен и полезен формат, като преминават през всички стъпки на разработването на една рекламна стратегия – от брифа, през брейнсторминга и планирането до създаването на реални творчески продукти“, споделя Ненад Лозович, председател на УС на Българската асоциация на комуникационните агенции.


„Рекламна академия“ 2022 се провежда в хибриден формат в рамките на 5 дни от 21 до 25 февруари. 193 студенти от 10 специалности в НБУ ще работят по реални казуси и ще разработят реални творчески продукти под ръководството на 56 представители на бизнеса от 37 компании и 38 ментори. Така студентите ще имат възможност да се запознаят с целия цикъл във взаимоотношенията рекламодател – рекламна агенция и с целия процес на създаването на комуникационни стратегии.

„През годините „Рекламна академия“ се наложи като един от най-значимите студентски конкурси в България. Важността на връзката със студентите, докато все още се учат, е от огромно значение, защото ни дава възможност да се запознаем с таланта им и да им дадем реална възможност за реализация в агенциите и компаниите ни“, казва Д-р Росен Мисов, изпълнителен директор на Българската асоциация на рекламодателите.
„Рекламна академия“ 2022 ще стартира с лекционна част във виртуална среда на 21 февруари. Практическите сесии ще се състоят присъствено в НБУ на 22 и 23 февруари при спазване на всички противоепидемични мерки. В практическата част ще имат възможност да участват студенти след втора година на обучение в бакалавърски програми, както и студенти от магистърски програми. Презентациите на готовите стратегии, обратната връзка от експертното жури и награждаването ще се състоят отново във виртуална среда на 24 и 25 февруари.