facebook

Новини

fara02_678x410_crop_478b24840a fara01_678x410_crop_478b24840a
11.06.2018 14:52
Новини

2 сребра от ФАРА за Нов български университет

Визуалната идентичност на „Менторите в НБУ“, разработена от NRG Brands, беше отличена с две сребърни награди по време на 19-ото издание на ФАРА (Фестивала на Българската асоциация на комуникационните агенции) на 9 юни 2018 г. в Пловдив. Наградите са в категории Вътрешна реклама (плакат) и Арт дайрекшън и са първите отличия за Нов български университет от този фестивал.


„Менторите в НБУ“ е съвместен проект между департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ (и конкретно бакалавърска програма „Реклама“ и магистърска програма „Рекламен мениджмънт и визуален брандинг“), и Василиса Иванова, куратор и идеолог на програмата. Той се провежда веднъж на семестър, към днешна дата вече има реализирани 3 издания, а на гости на студентите до момента са били 22 ментора, представители на повечето водещи рекламни агенции, хора тръгнали по свой собствен път в рекламата, но и такива развиващи собствени марки вече извън нея.

 


Целта на програмата е да срещне хора от бизнеса, които имат значителен житейски и професионален опит, но и интересни теми и богати истории за споделяне, със студентите по реклама в НБУ. Срещите са в ограничен формат, което позволява пряк и непосредствен контакт между тях, за да се засегнат най-различни аспекти и да се потърсят отговори на множество въпроси.

 

Всяко издание е организирано около обединяваща актуална тема, която да вълнува и студентите и самите ментори. Независимо дали засягат теоретичен въпрос или споделят лична история, беседите винаги са одухотворени от личността на менторите, което ги прави искрени и вълнуващи. Те разказват предизвикателствата, които са имали, уроците, които са научили, изводите до които са стигнали. Групата с приятели на програмата нараства с всяко издание, а за учебната година 2019/19 са планирани ІV и V издание на формата.


Модератори от страна на НБУ са гл. ас. д-р Кристиян Постаджиян и гл. ас. д-р Даниела Кадийска. Куратор на програмата и водещ е Василиса Иванова.