Новини

a04-a3546_678x410_crop_478b24840a a04-a3558_678x410_crop_478b24840a
25.11.2019 10:34
Новини

Академичното и/или административното. Какво е да си на управленска позиция в НБУ?

Департамент „Икономика“ за втора поредна година участва в инициативата „Мениджър за един ден“, която се организира от JA Bulgaria

„Мениджър за един ден“ в НБУ се проведе на 7 ноември 2019 г., департамент „Икономика“ подкрепи инициативата в сътрудничество с ключови звена в Нов български университет, като разкри следните работни позиции:

Доцент по Финанси;
Доцент по Маркетинг;
Доцент по Счетоводство;
Ръководител на департамент „Икономика“;
Преподавател в департамент „Икономика“;
Директор на факултет – Факултет за дистанционно, електронно и надграждащо обучение (ФДЕНО);
Директор на отдел „Вътрешни комуникации“;
Директор на отдел „Външни комуникации“.

„Мениджър за един ден“ е най-директният подход на JA Bulgaria за среща на младите хора с реалния бизнес. Целта на инициативата е да даде възможност на младите хора за ранно кариерно ориентиране и придобиване на ценни умения за бъдещия им професионален път, а на компаниите и организациите домакини възможност да покажат своята отговорност към развитието на потенциала на младите хора на България.

Ученици от Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“, гр. Благоевград; Средно училище „Христо Ботев“, гр. Кюстендил; Средно училище „Христо Ботев“, гр. Благоевград; Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Пловдив; СГСАГ ,,Христо Ботев”, гр. София; 101 СУ „Бачо Киро“, гр. София; Първа английска езикова гимназия, гр. София; ПТГ „Никола Вапцаров“, гр. Самоков.

Се запознаха с основните управленски позиции в НБУ чрез поредица от срещи, които бяха структурирани – представяне на университета и неговата управленска структура представени по интересен начин с кратки презентации:
- Среща – представяне на НБУ – гл. ас. д-р Стефания Темелкова;
- Да управляваш учебния процес – гл. ас. д-р Владимир Димитров, зам.-ректор по учебната дейност;
- Какво прави декан на факултет и какво е да си декан на факултет в НБУ – гл. ас. д-р Стоян Боев, декан на Факултет за базово образование;
- Диригентът на департаментния оркестър – Ръководител департамент и доцент по финанси, доц. д-р Ренета Димитрова.

 

 

Професиите бяха представени също по интерактивен и интересен начин от доцент по маркетинг – доц. д-р Надежда Димова; Директор на факултет – Никол Андреева ФДЕНО; Как работят комуникациите в НБУ? – директор отдел „Вътрешни комуникации“, Петя Петкова; директор отдел „Външни комуникации“, Елена Гюрова.

Учениците посетиха библиотеката на НБУ, спортния център, както и лекции.

Натовареният и изпълнен с впечатления и емоции ден завърши с викторина със забавни въпроси и много награди. За всички ученици Кандидатстудентски и студентски информационен център предостави подаръци.

Доц. д-р Надежда Димова и гл. ас. д-р Росица Накова връчиха сертификатите на Мениджърите за един ден, избрали НБУ.


Проектът се осъществи с финансовата подкрепа на Фонд „Учебни програми“ на ФБО, с промоционалната подкрепата на Кандидатстудентски и студентски информационен център, партньорите ни от Хеленик Ботълинг Къмпани България АД и Enjoy Artes.

Организатори:

гл. ас. д-р Стефания Темелкова, Директор на програмния съвет на департамент „Икономика“
гл. ас. д-р Росица Накова, преподавател
Елина Велева, секретар – специалист бакалавърски програми, департамент „Икономика“