facebook

Новини

post-art-c_678x410_crop_478b24840a
25.05.2021 16:31
Новини

ARTCYCLE: Холограмен костюм


ARTCYCLE

Интерактивна изложба на Университетски театър НБУ, с която отбелязваме 10 години от създаването на театъра и 30 години театрална дейност в НБУ. В изложбата се използват материали от различни спектакли и инициативи на Университетски театър НБУ, които преминават през цикъла: RECYCLE – UPCYCLE – ARTCYCLE


Холограмен костюм

„Холограмен костюм“ пресъздава ново съдържание, което включва архив на театрални костюми от спектакли на Университетски театър НБУ. За реализирането на тази идея сме използвали визуалния проект на Венелин Шурелов (SubHuman Theatre) “360°”. Видео инсталацията е част от проект “Цветана Манева – една актриса на 70”, с който е отбелязан юбилея на голямата актриса и почетен професор на НБУ – Цветана Манева. “360°” се състои от три канална видео прожекция и холограма (обект, кутия).

В новото съдържание на инсталацията са използвани костюми от спектаклите: „Чайка, Чайки... Чайката“ по пиесата на А. П. Чехов, реж. Възкресия Вихърова и Ася Иванова: „Ние, Врабчетата“ по Йордан Радичков, реж. Елена Панайотова: „Сън в лятна нощ“ по Уилям Шекспир, реж. Елена Панайотова: „Влюбените“ по пиесата на Карло Голдони, реж. Десислава Шпатова; „Репетиция от грешки“ по Уилям Шекспир, реж. Десислава Шпатова; „Езерото“ на Михаил Дурненков, реж. Десислава Шпатова.

Прикачени файлове