facebook

Новини

gramota_678x410_crop_478b24840a
26.10.2023 13:27
Новини

Библиотеката на Нов български университет с Грамота от Столична библиотека за успешно партньорство

На изискано тържество по случай 95-ата си годишна, което се проведе на 24 октомври 2023 г., една от най-старите културни институции в София награди Библиотеката на Нов български университет с Грамота за успешно партньорство. Наградата връчи директорът на Столична библиотека г-жа Юлия Цинзова с признателност за провежданата от Нов български университет дарителска политика и кампании за насърчаване на четенето.   

 

Д-р Радостина Тодорова, директор Библиотека на Нов български университет: Приемам наградата с огромна благодарност от името на целия екип на Библиотеката на Нов български университет. Когато обмисляхме накъде да насочим фокуса на нашата дарителска дейност осъзнахме, че за да има студенти в бъдеще трябва да създаваме читатели днес. Така по естествен път открихме нашия съюзник в лицето на Столична библиотека. Да имаме принос за развитието на една почти 100 годишна институция, която с авторитет и иновативност формира културния ритъм на нашия град е привилегия за нас. Още веднъж благодаря.

 

Сред гостите на тържеството бяха зам.-министърът на културата Виктор Стоянов, зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов, директорът на „Учебници и училищна документация“ в Министерство на образованието Пенка Иванова, Захари Карабашлиев, Амелия Личева, Ирен Кривошиева, Десислава Алексиева, председател на Управителния съвет на Асоциация „Българска книга“ и други.