facebook

Новини

gl-as-d-r-kiril-avramov-3_678x410_crop_478b24840a ivan-stanchev_678x410_crop_478b24840a 3_678x410_crop_478b24840a dekani-i-zam-rektor_678x410_crop_478b24840a doc-d-r-ekaterina-todorova-2_678x410_crop_478b24840a doc-d-r-yasen-zachariev-2_678x410_crop_478b24840a gl-as-d-r-kiril-avramov-5_678x410_crop_478b24840a
07.12.2016 13:40
Новини

Церемония по случай 8. декември

Тържествена церемония по връчване на дипломи на завършилите студенти се проведе днес в НБУ

Днес, 7. декември, от 11 часа в Аулата на Нов български университет, се проведе тържествена церемония по случай Студентския празник – 8. декември. По време на официалното събитие бяха връчени дипломите на завършилите студенти – бакалаври и магистри от випуск 2016.

 

Приветственото слово на гл. ас. д-р Кирил Аврамов, заместник – ректор по научноизследователската и международна дейност, бе емоционално и силно въздействащо. Той не скри радостта си от честта, която му бе предоставена – да „награди“ за положените усилия и безграничната мотивация студентите на Нов български университет, показали най-високи резултати по време на обучението. Деканите на Бакалавърски и Магистърски факултет – доц. д-р Екатерина Тодорова и доц. д-р Ясен Захариев - поздравиха възпитаниците си и заявиха гордостта си от напредъка им в полето на знанието. Те споделиха надежда за поддържане на връзката между Университета и студентите след официалното им дипломиране и ги поканиха да се включат в продължаващите обучителни програми, които Нов български университет предлага.

 

Г-н Иван Станчев, вдъхновител и дарител на НБУ, произнесе слово на тема „Дарителството“. Благодарение на съвместните усилия с Университета и в памет на сина им Стенли, ученик на д-р Симо Лазаров, Почетен професор на НБУ, семейство Станчеви направи дарение. То е в основата на създаването на Учебно-практически и изследователски център за компютърно музициране и компютърна звукообработка, който наскоро бе официално открит и носи името „Станислав Станчев-Стенли". Новосъздаденото студио за музикална продукция е на световно професионално ниво. Възможностите, които то предоставя, са почти непознати за българската среда, в която до момента съществуват само три подобни професионални студия.

 

 Г-н Станчев пожела на дипломантите здраве, плодотворна творческа дейност, както и успешна реализация. Той сподели с тях възгледите си относно дарителската активност и я описа като двустранен процес, чиято стойност е неизмерима и за двете страни. Подкрепи тезата си с цитат от книгата „Пророкът“ – творба на един известен поет, писател, философ и художник, Халил Джибран – ливанец с  християнско вероизповедание, живял в Съединените щати.

 

Водещ на тържественото събитие бе гл. ас. д-р Евелина Христова, преподавател в департамент „Масови комуникации“ и отговарящ за Връзките с обществеността в Нов български университет, която поздрави дипломантите и им можела да продължават да разширяват кръгозора си чрез личното и професионалното си усъвършенстване.

 

Академичната общност на Нов български университет честити дипломирането на студентите от випуск 2016 и им желае безгранична мотивация, удовлетворение, нестихващ ентусиазъм и видими постижения!

 

 

 

 

 

Текст и снимки: отдел „Информационна дейност“

 

 

 

 

 

Прикачени файлове