facebook

Новини

nagrajdavane-spirits-38_678x410_crop_478b24840a nagrajdavane-spirits-34_678x410_crop_478b24840a nagrajdavane-spirits-32_678x410_crop_478b24840a
16.06.2023 14:40
Новини

Честито на победителите в творческия конкурс „Кога и колко?“!

Приключи студентският конкурс за създаване на въздействаща дигитална визуална комуникация в контекста на отговорната консумация на алкохол сред младите възрастни (18-25 г.). Кампанията беше организирана от спиритсБЪЛГАРИЯ - Асоциация на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки и НБУ.

Целта на конкурса беше да провокира и вдъхнови студентите за изработката на творчески оригинален визуален продукт, който да въздейства на публиката и да подобри осведомеността относно отговорната консумация на алкохол.

Победителите в конкурса получиха своите награди на церемония в галерия УниАрт. Техните проекти оцени компетентно жури в състав: Ралица Славова-Скорчева и Гергана Гевезова от спиристБЪЛГАРИЯ, Ели Герганова, председател на Националния съвет за саморегулация, Мария Ботева от Отдел „Пътна полиция" при ГДНП, както и гл. ас. д-р Христо Чукурлиев, доц. д-р Илия Кожухаров и доц. д-р Дамян Дамянов от НБУ.



„Получихме едни много добри проекти. Причината, заради която ние дойдохме при вас за този конкурс и потърсихме вашето съдействие е, защото спиритсБЪЛГАРИЯ държи консумацията на алкохол да бъде в разумни и приятни граници. Това е много важно, когато се отнася за младите хора, защото те трябва да бъдат информирани. Затова направихме срещи със студентите, за да разкажем какво е отговорната консумация на алкохол, защо тя е важна да присъства в живота на младите хора и да потърсим вашите интерпретации по темата.“, сподели при откриването на церемонията по награждаване Гергана Гевезова от спиритсБЪЛГАРИЯ.



Зам.-ректорът по учебната дейност доц. д-р Кристиян Постаджиян приветства финалистите и гостите: „Вярвам, че мисията на всеки университет е преди всичко да прави обществото по-добро. Да прави гражданите, сред които са и нашите студенти, по-отговорни към другите и към себе си. Така че, няма по-естествено място, на което да се случи този конкурс, освен в НБУ.“
Специална награда в конкурса получи Мими Делчева. Журито присъди трето място на Симона Неделчева, второ за проекта на Ивана Димова, а голямата награда и първо място беше отредено на Алиса Гюзелева. И четирите студентки се обучават в БП "Визуални изкуства", модул "Плакат и рекламен дизайн", а техен ментор по пътя им в конкурса беше доц. д-р Калина Христова, директор на департамент „Изящни изкуства“.

Ели Герганова - председател на Националния съвет по саморегулация нарече студентите „посланици“ на отговорната консумация на алкохол и ги поздрави за участието.

„Алкохол се консумира, откакто съществува човечеството. Той има чудодейно въздействие върху организма тогава, когато се консумира в разумно количества и има ужасното качество да разфокусира човек, да намалява неговата концентрация и дори да загуби връзката между мозъчните клетки. Затова е изключително важно посланието за отговорна консумация. Вие ставате посланици на темата. Всеки един от нас трябва да брани своята свобода, но до там, докъдето не е вреден за околните. Саморегулацията започва с индивида, продължава със саморегулацията в средата и свършва с това, което ние правим всеки ден в обществото.“

Очаквайте скоро проектите на победителите и тяхното послание „Консумирай отговорно“ в НБУ.