facebook

Новини

sgurev0_678x410_crop_478b24840a sgurev2_678x410_crop_478b24840a sgurev1_678x410_crop_478b24840a
09.11.2015 12:55
Новини

Цикъл беседи на тема „Управление на творческите индустрии”

От 03 до 06 ноември 15 г. по покана на Център „Българо-европейски културни диалози“ гост на Нов български университет беше проф. Стоян Сгурев (ESSEC, Париж), за да представи цикъл беседи на тема „Управление на творческите индустрии”.


В рамките на четири дни се оформи вълнуващ цикъл за хора, интересуващи се от изкуството и неговото управление. В беседите бяха обсъдени историческите процеси и съвременните тенденции в развитието на творческите индустрии. Фокусирайки се върху няколко креативни индустрии, бяха дискутирани основни социално-икономически процеси като оценяване на качество, риск толерантност, креативност и иновации, конкуренция и конкурентно преимущество, диференциация и интернационализация.


Проф. Сгурев обърна специално внимание на злободневни теми, свързани с въпроси като: има ли балон на пазара на изкуството, къде се учи управление на творческите индустрии, какви са проблемите на директора на Метрополитен опера и от какви мениджъри се нуждаят културните институти, как си влияят взаимно парите и изкуството.


Беседите бяха посрещнати с голям интерес и внимание от участниците в събитието, като за впечатленията ще оставим да говорят другите за нас:


Биляна Петринска, актриса: Любопитно, интересно, комуникативно, професионално. Бих искала самият курс да е по-дълъг. Надявам на следващи такива беседи във връзка със създаване на културен продукт и интегрирането му в съвременна среда. Благодаря!
Мария Иванова, департамент „Бизнес администрация”: Благодаря на проф. Сгурев за подбраните материали, интересни казуси и дискусии.
Маргарита Капитанска, НФА „Филип Кутев“: Най-важното, което научих е, че отново бих посетила подобен семинар.
Ема Иванова, програма „Изкуствознание и артмениджмънт“: Хареса ми възможността за дискусия. Бих препоръчала семинарът да е не два, а три часа с почивка. Много съм доволна и се надявам подобни семинари да се организират по-често.
Деница Инджова, програма „Изкуствознание“: Воденето на беседите е увлекателно, а формата им не позволява на слушателите да „заспят”.
Милена Шушулова, департамент „Музика“: Да има поредица, която да е определена като тема и време, за да се получи постоянство и надграждане.
Тереза Светославова, СУ „Св. Климент Охридски“: С удоволствие бих посещавала подобни курсове, отворени към студенти извън НБУ