facebook

Новини

img-cbc6df8f5af30b04e77da15ea583f675-v_678x410_crop_478b24840a
19.06.2023 15:22
Новини

Департамент „Театър“ привлече вниманието на младежкия фестивал „Гледай ТИ“

 

 

Успешно участие за младите ни артисти на първия пловдивски фестивал на младежките театрални школи "Гледай ТИ", който се проведе на 3 юни 2023 г. Фестивалът, организиран от фондация "Ред Ноус" и театър "Хенд", млади театрали от Пловдив и имаше за цел да създаде общност и да насърчи обмена на идеи, опит и информация между младите таланти и техните преподаватели.

 

Департамент „Театър“ се представи в панела „Срещи с професионалисти, уъркшопи, дискусии, допълнителни образователни активности“. Християна Стоименова, консултант в департамента, представи богатия набор от програми и особеностите на кандидатстудентските изпити за бакалавърска програма „Театър“, представи преподавателите от екипа и събитията, чрез рекламен филм с откъси от семинари, уъркшопи, спектакли и лекции. По време на панела беше представена и възможността за реализация след завършване на обучението в програмите на департамент „Театър“.

 

Ивелина Колева, студентка в магистърска програма на НБУ, под ръководството на проф. д-р Възкресия Вихърова, се присъедини към представителите на департамента, за да сподели своите ценни опит, знания и умения, придобити по време на интензивната едногодишна магистърска програма "Театрално изкуство и общество", с акцент върху модула "Режисура и управление".

 

 

След серия интерактивни презентации, представителите на департамента проведоха дискусии с младежите за предизвикателствата на актьорската професия и възможностите, които НБУ предлага на своите студенти в областта на изкуствата. Те се стремиха да запознаят младите таланти със защитата, която общността на НБУ предоставя и след завършването на образованието им.

В края на събитието представителите на департамента организираха практически уъркшоп, фокусиран върху импровизационния и игрови театър, с цел активно включване на младежите. В рамките на работилницата, възпитаниците от местните театрални школи преминаха през различни тренинги, като загряващи кондиционни упражнения за усещане на група и практика на работа в двойки. Те представиха и кратка импровизация в група.

Автор на снимките: Велина Иванова