facebook

Новини

zaglavna-teatur_678x410_crop_478b24840a
03.07.2024 13:55
Новини

Департамент „Театър“ участва като партньор в младежки фестивал „Гледай ТИ“

За втора поредна година департамент „Театър“ се включи успешно в пловдивския фестивал на младежките театрални школи "Гледай ТИ", който се проведе в между 7 и 16 юни. Целта на фестивала, организиран от фондация "Ред Ноус", театър "Хенд" и млади театрали от Пловдив, е да създаде общност и да насърчи обмена на идеи, опит и информация между младите таланти и техните преподаватели.

Департамент „Театър“ участва в заключителната част на фестивала, в панела „Срещи с професионалисти, уъркшопи, дискусии, допълнителни образователни активности“. Асистент Марий Росен, титуляр на випуск 2024, представи плана си за обучение на новите студенти през следващата академична година. Християна Стоименова, консултант в департамента, представи богатия набор от програми и особеностите на кандидатстудентските изпити за бакалавърска програма „Театър“, преподавателите от екипа и събитията чрез рекламен филм с откъси от семинари, уъркшопи, спектакли и лекции. По време на панела бяха представени възможностите за реализация след завършване на висше образование, мобилността на студентите по проекта ERUA, както и международния фестивал на НБУ – Следата „Шекспир“.

 

Лилия Тихова, студентка в бакалавърска програма „Театър“, модул „Актьорско майсторство“, в първия випуск на ас. Марий Росен, се присъедини към представителите на департамента, за да сподели ценните си опит, знания и умения, придобити по време на обучението в НБУ. Лилия разказа за работата с ас. Росен в дипломните спектакли „Час по Хамлет“ и „Записки по Чехов“.

 

 

След серия интерактивни презентации, представителите на департамента проведоха дискусии с младежите за предизвикателствата на актьорската професия и възможностите, които НБУ предлага на своите студенти в областта на изкуствата и в частност при обучението по театър.

 

Автор на снимките: Атанас Петков