facebook

Новини

zaglavna_678x410_crop_478b24840a
11.10.2023 15:22
Новини

Десетки студенти избраха своите значими каузи на Панаир на доброволчеството

Голям интерес отбеляза първото по рода си университетско доброволческо събитие, част от инициативата на ERUA за внедряване на добри практики от други университети, като Париж 8 и Констанц. Домакин на събитието беше Център за кариерно развитие, който се погрижи за присъствието на знакови организации, обвързани с доброволческата дейност.

Представители на Каритас София, Български младежки Червен кръст и Time Heroes запознаха университетската общност със своите мисии и каузи за конкретна промяна на света, в който живеем.

 

 

 

 

 

В презентационната част студентите научиха, че доброволчеството отваря път към личностно израстване чрез натрупване на нови умения и придобиване на ценен опит, както и към създаване на нови приятелства и разширяване на професионалната мрежа от контакти. Лекторите от неправителствения сектор запознаха университетската общност с мисията за насърчаване на общественополезния труд и социалната отговорност.

 

 

Презентациите вдъхновиха повече от 60 студенти, които се записаха в разнообразни каузи, свързани с оказване на първа долекарска помощ, подпомагане на бежанци, опазване на околната среда и конна терапия за деца със специфични нужди.

18 студенти ще подпомагат работата на Българския младежки Червен кръст, 6 ще бъдат доброволци в Каритас София, а 41 възпитаници на НБУ ще се включват в инициативите на Time Heroes.

 

 

Желанието на студентите да участват и да вложат време и усилия в тези каузи, отразява жизненото социално съзнание, присъстващо в живота на университета. Инициативата бележи обещаващо начало за насърчаване на доброволческата работа сред общността на Нов български университет.

 

 

Изберете и Вие своята кауза тук и предайте доброто нататък!