facebook

Новини

anna-pam_678x410_crop_478b24840a
05.11.2021 14:37
Новини

Доц. д-р Анна Пампулова е в екипа, лауреат на тазгодишните награди „Кристална лира“

За 24-и път на официална церемония в Деня на народните будители Съюзът на българските музикални и танцови дейци обяви отличените с наградите „Кристална лира“ за върхови постижения в областта на българското музикално и танцово изкуство.

В категория „Постановъчен екип“ наградата взе спектакълът на Музикалния театър – София „Цигулар на покрива“. Екипът грабна престижната награда, състезавайки се с Държавната опера в Стара Загора с постановката „Африканката“ и Държавна опера – Русе за премиерата на операта „Джани Скики“.
Мюзикълът „Цигулар на покрива“ е с постановъчен екип:

режисьор – Небойша Брадич (Сърбия), музикален ръководител – Юли Дамянов, диригенти – Огнян Митонов и Людмил Горчев, сценограф – Миодраг Табачки, художник на костюмите – Исидора Молес, хореограф – Анна Пампулова, хормайстор – Людмил Горчев, концертмайстор – Мария Кирова, асистент-режисьор – Александър Мутафчийски и координатор на проекта – Пеньо Пирозов.

Още с появата си през януари 2020 г., постановката на Музикалния театър „Цигулар на покрива” се превръща в събитие за родната музикална сцена. Той обедини възторжените мнения както на публика, така и на журналиститe, и сега – на музикалните експерти – нещо, което се случва рядко за културно събитие.
Хореографът на екипа на мюзикъла „Цигулар на покрива“ оц. д-р Анна Пампулова е балерина, актриса и хореограф, възпитаник и преподавател в Нов български университет.

През творческия си път доц. Пампулова е поставила и е била хореограф на десетки театрални и танцови спектакли, видео клипове – музикални и рекламни, автор и режисьор на редица танцови представления и пърформанси, лектор и модератор в обучения и уъркшопове, свързани с танцовото изкуство и жури в международни конкурси и фестивали.

Доц. Пампулова е и лауреат на десетки национални и международни конкурси, между които „Рикар Морагас“, Барселона, „Академия по изкуствата“, Париж, Българска награда за принос към театралното изкуство „Аскеер“, Международен балетен конкурс (2010 и 2014 – Варна), Международни награди за ефективност в рекламата – EFFIE Bulgaria и др.