facebook

Новини

zaglavna-doktorant_678x410_crop_478b24840a
21.06.2024 11:43
Новини

Докторант с признание на Националния конкурс „Млад икономист – 2024“

Ралица Велинова-Денчева, докторант от департамент „Администрация и управление“,  с научен ръководител доц. д-р инж. Кирил Радев, беше наградена с Второ място на Юбилейния двадесети Национален конкурс „Млад икономист – 2024“, под наслов „Гласът на младите за силна икономика“ на тема „Дигитални умения и изкуствен интелект“, категория „Докторанти“.

Това е втора награда за докторантката, която през 2014 г. печели Специална награда (Избор на индустрията), категория „Студенти“ на същия конкурс.

Организатори на конкурса „Млад икономист – 2024“ бяха Съюзът на икономистите в България (СИБ) и Стопанският факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Тържественото награждаване се проведе на 14 юни 2024 г. в Националния дом на науката и техниката, част от Федерацията на научно техническите съюзи, гр. София. Освен отправените поздравления, от СИБ обявиха и намеренията си да публикуват разработките на тазгодишните победителите в юбилеен сборник, за първи път в историята на конкурса, както и да инициират кръгла маса за представяне и обсъждане на идеи свързани с дигитализацията на икономиката и бизнеса съвместно с няколко чуждестранни висши училища.