facebook

Новини

p1199682-copy_678x410_crop_478b24840a p1199717-copy_678x410_crop_478b24840a p1199661-copy_678x410_crop_478b24840a
22.11.2018 14:44
Новини

Двадесет и пет години програми по „Бизнес администрация“ в Нов български университет


Департамент „Администрация и управление” отпразнува 25-годишния си юбилей от създаването на програмите по „Бизнес администрация” в Нов български университет.

Приветствие към присъстващите отправиха доц. д-р Димитър Панайотов – ръководител на секция „Бизнес администрация“, основател на докторската програма по „Бизнес администрация“ към НБУ и председател на Общността „Бизнес администрация“, и доц. д-р Стефан Стефанов – един от създателите на програмите по „Бизнес администрация“ с дистанционна форма на обучение.

 
Доц. д-р Димитър Панайотов представи „Импресии за лидерството – митове и послания” с думи, които успяха да докоснат сърцата на всички гости в Аулата на НБУ.



Наградени бяха студенти от магистърска програма „Бизнес администрация“ (випуск 2017/18 г.) за отлични постижения в академичния учебен процес.

 



В рамките на тържественото честване беше основан и „Kлуб на Лидера” от ръководителя на департамент „Администрация и управление“ – доц. д-р Кристиян Хаджиев. Клубът е начин да се интегрира потенциала на общностите от завършили студенти към програмите по „Бизнес администрация”, „Мениджмънт за организационно съвършенство“, „Управление и развитие на човешките ресурси“. Основната идея на този формат е на базата на ротационно лидерство да се генерират нови предложения за съвместни инициативи, които да намерят приложение във форуми и семинари по актуални научни и обществени теми, и да развият идеята за необходимостта от визионерство в бизнеса.


В ръководството на клуба са заместник-председателя на Общността „Бизнес администрация“ – Аспарух Аспарухов, Таня Якимова (мениджър административни дейности ОББ, Общност БА), Християна Стоименова (представител в Студентския съвет на НБУ, Общност БА), Едиз Саидов (бизнес предприемач и основател на „Айдем Трейд Груп“ , Общност БА), Нели Станчева (Административен директор, IOW България, Общност МОС), Ива Цветанова (директор ЧР в Digital lights, Общност УРЧР), Диди Любенова (главен експерт ЧР в „Електроенергиен системен оператор“, Общност УРЧР), Владислав Ергиев, Сотириус Навракис, Кристи Шопска, Диана Тодорова, Светла Ненова и Николай Шопов.


Всички те бяха поканени да участват в начинанието от доц. д-р Кристиян Хаджиев, от който получиха подарък сборник с избрани доклади от Международната научно-практическа конференция „Власт, управление и обществено развитие“. Доц. д-р Хаджиев подчерта, че предизвикателството днес e да се инициират промени – нови визии за развитието на програмите по Бизнес администрация, както и решимостта те да се трансформират в успешни университетски проекти.

Водещ на събитието беше гл. ас. д-р Стефания Темелкова, а в поздрав за всички присъстващи бяха изпълненията на Александрина Иванова от БП „Музика“ и Университетският хор „Фолк-джаз формация“ с творчески ръководител доц. д-р Георги Петков – диригент, композитор, аранжор и преподавател в департамент „Музика“ на Нов български университет.