facebook

Новини

4_678x410_crop_478b24840a 3_678x410_crop_478b24840a 2_678x410_crop_478b24840a
28.02.2017 11:48
Новини

„Една кампания на артисти за повече българчета!“ с театралното представление „Йерма“

На 26. февруари 2017 г. артистите от спектакъл „Йерма“ гостуваха на дупнишка сцена в ДТ „Невена Коканова“. Спектакълът бе част от националната ни инициатива „Артисти за повече българчета“, която осъществяваме в партньорство с фондация „Искам бебе“. Бяха закупени 300 бр. билети за представлението на обща стойност 1500 лв., която бе дарена на семейство с репродуктивни проблеми от гр. Дупница.

Артистите и техническият екип от „Йерма“ бяха посрещнати радушно от зам.-дирeкторът Иван Иванов - alumni студент на департамент „Театър“.

Какво свършихме в кампанията до тук:

В началото на театрален сезон 2014/2015 г. артисти от Университетски театър на НБУ и Фондация „Искам бебе“ стартираха благотворително национално турне на спектакъла „Йерма“, чиято цел бе финансова подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми и по-голяма информираност по проблемите на стерилитета. Първото представление бе изиграно в гр. Бургас, където от продажба на билети бяха събрани 450 лв.

През месец ноември (сезон 2014/2015 г.) в театъра на НБУ бе изиграно и второто представление от благотворителната кампания. Приходите, събрани от продажбата на билети, възлязоха на 550 лв. След спектакъла получихме полезна обратна връзка от зрителите на представлението, а именно, че макар и в момента да нямат планове за създаване на поколение, представлението е насочило вниманието им към това, че е възможно да имат репродуктивни проблеми. Това потвърди за нас важността на кампанията и възможността чрез нея да ангажираме и информираме млади хора и по-конкретно обучаващи се във сферата висшето образование.

На 6. февруари спектакълът бе представен пред пловдивска публика. Директорът на Драматичен театър Пловдив - г-н Кръстьо Кръстев - „прегърна“ благотворителната ни инициатива за повече желани деца и предостави камерната зала на театъра, както и приходите от билети. Събраната сума, в размер на 1120 лв.,  бе дублирана от дарение от Ин витро център Селена – гр. Пловдив.

През месец април, сезон 2016/2017 г., спектакълът „Йерма“ бе посрещнат и в гр. Смолян. Набраните средства от продажба на билети, на стойност 1608 лв., бяха дублирани от дарение от областния управител Недялко Славов.

Предстои да бъде предложено сътрудничество с директорите на театрите в гр. Пазарджик, гр. Благоевград и гр. Варна.

Артистите от „Йерма“ изказват своите благодарности на Университетски театър на НБУ и на Нов български университет за помощта и съдействието, което ни оказват в реализирането на инициативата „Артисти за повече българчета“.

БЛАГОДАРИМ  ВИ!