facebook

Новини

received-853353305785903_678x410_crop_478b24840a
21.11.2022 14:25
Новини

ERUA Contemporary dance - improvisation and choreography



Новият проект на ERUA Contemporary dance - improvisation and choreography събра в Констанц студенти от Германия, Франция и България. Седем студенти от творчески програми на НБУ се включиха в работилниците на 21 и 22 октомври.



Участниците прекараха два дни в Университета в Констанц, където се запознаха с различни танцови упражнения за загряване и техники, които могат да прилагат в своето артистично развитие. Освен новите практически знания, студентите имаха възможност да изразят своето въображение и усет към танца, като участват в специално подготвена за проекта хореография. Срещата на студентите в проекта роди успешна колаборация по изграждането на импровизирани дуети, които бяха част от цялостна финална хореография.

 

 

Проектът даде възможност на участниците да създадат нови контакти, да обменят идеи и да усетят атмосферата на Констанц и живописния район около него, а всички единодушно смятат, че този тип обмени са много ползотворни и ги предизвикват да се развиват като разширяват мирогледа си.