facebook

Новини

image3_678x410_crop_478b24840a
04.04.2023 16:54
Новини

Европейският проект Citeuropass дава възможност на студентите за международни обучения

Какво ни прави европейци? От къде идва усещането ни за европейска идентичност? Какви са привилегиите ни като европейски граждани? Имат ли гражданите на ЕС по-силен предприемачески и иновационен потенциал?

 

Стотици студенти от 5 европейски университета дават своето мнение за Европа и европейското си гражданство. Ако искате и вие да се включите в това амбициозно задание, то може да попълните кратката анонимна анкета.



Това изследване е част от европейският проект Citeuropass, който има за цел да помогне на младите европейци да изживеят своето европейско гражданство чрез реализирането на съвместни и иновативни проекти с други млади хора от цяла Европа.


 

Ето защото екипът на Citeuropass стартира на 8 юни 2023 г., своите международни обучения. В края им участниците ще са придобили опит в управлението на проекти в международен контекст и ще могат да работят в междукултурна среда. Умения, които се търсят от всички големи компании и организации по света.

Това ще бъде постигнато с помощта на смарт игри, а студентите ще бъдат сред иноваторите в ЕС в разработването на най-смели проекти за устойчиво бъдеще. Кандидатстването е отворено! Научете повече на https://www.citeuropass.eu.

Нов български университет, със своите департаменти по „Политически науки“ и „Администрация и управление“, е партньор по този амбициозен проект и през февруари беше домакин на ключова партньорска среща, по време на която бяха конструирани част от игрите, с помощта на които младите европейци ще получат своите нови знания и умения.