facebook

Новини

untitled1_678x410_crop_478b24840a download_678x410_crop_478b24840a
04.12.2020 14:57
Новини

Филм на докторант на Нов български университет е полуфиналист в Student Los Angeles Film Awards

Александър Томов е сред полуфиналистите с автобиографичния си документален филм „Радост велика в сърцата ни блика“ (Глад)

Експерименталният документален автобиографичен студентски филм „Радост велика в сърцата ни блика“ (Глад) на Александър Томов, докторант в НБУ с научен ръководител проф. Петя Александрова, д.н. е полуфиналист на американския студентски филмов фестивал Student Los Angelis Film Awards

Филмът е полуфиналист в категориите за най-добър режисьор, най-добър студентски документален филм и най-добър студентски експериментален филм.







Лентата проследява автобиографичните събития от живота на един актьор в период от няколко години. Завършвайки актьорство за куклен театър в НАТФИЗ, Александър постъпва в извън столичен театър. Отивайки в друг град, той е амбициран, зареден с енергия и желание за реализация, за работа, за репетиции, за провокации, за експерименти. Репетирайки, създавайки различни характери (образи) в кукления театър, той търси истината за себе си.


Филмът се докосва, доближава до житейските „мелници“ на героя. Като всеки млад, новозавършил актьор, главният герой е на прага на житейски избор – това ли е живота му, това ли е неговото изкуство, което иска, за което е учил четири години и за което е мечтал години на ред?!





Александър Петров Томов е завършил НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ 2013, специалност „Актьорство за куклен театър“, от 2014 година учи в МП „Филмова и телевизионна режисура“ в Нов български университет, а от 2019 г. е докторант към департамент „Театър“ на НБУ.