facebook

Новини

img-20230607-123249_678x410_crop_478b24840a
18.07.2023 10:13
Новини

Франкофонски дни на отворените врати в НБУ

За трета поредна година, ръководителят на Франкофонския център на НБУ д-р Радосвета Кръстанова направи национално турне с цел представяне на програмите на френски език в НБУ – бакалавърската програма “Международна политика на френски език” и магистърската програма “Международни отношения и публични политики на френски език”, които са единствени по рода си в страната. В рамките на летните Дни на отворените врати на НБУ, тя презентира и възможностите за чуждоезиково обучение в НБУ през първите две години от обучението на студентите във всички програми на Университета.

 

 

Д-р Кръстанова посети Гимназията за изучаване на чужди езици “Ромен Ролан” в Стара Загора,  Профилираната езикова гимназия "Екзарх Йосиф I"  в Ловеч, Френската езикова гимназия “Антоан дьо Сент-Екзюпери” в Пловдив, Профилираната езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” във Велико Търново и Професионалната гимназия за романски езици “Георги Сава Раковски” в Бургас. Тя се срещна с директорите на гимназиите,  с ръководителите на франкофонските центрове в училищата, както и с учителите-отговорници за преподаването на френски език. 

 

 

Ръководителят на Франкофонския център в НБУ представи в поредица от публични лекции пред ученици от 10 и 11 клас и техни преподаватели  възможностите за академично обучение с и на френски език в НБУ, както и самия Франкофонски център за академични постижения. Д-р Кръстанова отговори на многобройните въпроси на учениците, свързани с други програми на НБУ.

 

 

Визитите на Франкофонския център бяха посрещнати с искрен интерес както от средношколците, така и от техните учители. Те се вписват в една вече утвърдена традиция на пътуващи Франкофонски дни на отворените врати в НБУ, която датира от 2021 година.