facebook

Новини

frankophoni2_678x410_crop_478b24840a
01.04.2024 17:39
Новини

Франкофонският център на НБУ участва в кръгла маса посветена на 335-та годишнина от рождението на Монтескьо

На 28 март 2024 г. във Франкофонския център на Софийския университет се проведе кръгла маса под надслов: „Интердисциплинарни погледи към присъствието на Монтескьо в съвременните общества“.

Нов български университет беше представен на събитието от гл. ас. д-р Радосвета Кръстанова, ръководител на Франкофонския център за академични постижения в НБУ и Емила-Лилия Петрова, студент в бакалавърска програма „Международна политика на френски език" и секретар на департамент „Политически науки".

 

Събитието беше организирано от Франкофонския център на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Националното бюро на Университетската агенция на Франкофонията – България в партньорство с Министерство на външните работи на Република България и Френския институт в България.

Инициативата, посветена на 335-та годишнина от рождението на големия философ-просвещенец Шарл Монтескьо, отбелязва Международния ден на Франкофонията и се вписва в поредицата от събития по случай 20 години от създаването на Франкофонския център на Софийския университет и 30 години от създаването на Регионалната дирекция на Университетската агенция на Франкофонията за Централна и Източна Европа.

Инициативата обедини студенти, докторанти, преподаватели-изследователи от различни дисциплинарни области в свободен разговор около идеите на Монтескьо.

Автор на текста : д-р Радосвета Кръстанова, ръководител на Франкофонския център за академични постижения в НБУ