facebook

Новини

ibm2_678x410_crop_478b24840a ibm1_678x410_crop_478b24840a
30.11.2015 13:20
Новини

IBM в НБУ



На 19 ноември 2015 г. технологичният гигант IBM гостува на НБУ с пилотна корпоративна презентация в рамките на редовния семинар с гост-лектор на МП „Реклама и бранд мениджмънт”. Презентаторът Димитър Баирев е част от малък екип, ентусиазиран за сътрудничество със студенти от различни университети и специалности. В рамките на това първо посещение той представи историята на компанията, най-значимите й достижения, както и настоящата й структура и някои от основните направления, в които се развива. Дори и в условията на силна глобална конкуренция IBM може да се похвали с постоянно място сред най-големите марки в сектора и с авангардни проекти в областта на суперкомпютрите, клауд услугите и дори в управлението на човешките ресурси.


Работата на IBM в България във връзка с различните центрове, които компанията управлява у нас, беше един от основните въпроси от страна на аудиторията. Също така интересите бяха насочени към обхвата и подходите при маркетинговата дейност, задочният „двубой” с Apple, развитието на нови продукти и възможностите за кандидатстване на работа в локалните офиси

 
В периода януари–май 2016 г. компанията планува пет регулярни срещи със студенти на НБУ под формата на дискусии и уъркшоп, фокусирани върху конкретни теми от практиката на компанията: Човешки ресурси и персонален брандинг, Лидерство и мотивация, Връзки с клиенти, Суперкомпютри, Интернет и сродни теми, Инженеринг. Форумите ще са отворени за всички заинтересовани и ще се обявяват специално всеки месец.