facebook

Новини

317853382-633239201937153-1303497351036153679-n_678x410_crop_478b24840a
15.12.2022 10:49
Новини

IDEAMODA се завръща

Имаме удоволствието да ви представим един атрактивен и изпълнен с творческа креативност проект на Нов български университет, който подкрепя млади хора, дава бъдеще и отваря врати. Това е краткото описание на един конкурс за мода, който ще се проведе за трети път в България и е вдъхновен от красотата и творческите модни послания.

 

 

IDEAMODA е международен конкурс за млади модни дизайнери. Организатори на IDEAMODA 2023 са Нов български университет, в партньорство с концептуалната дизайнерска платформа „ИВАН АСЕН 22“, и International Fashion Conection.

 

 

 

Конкурсът стартира за първи път през юни 2018 г. с амбициозната цел да бъде организиран и проведен прозрачен и модерен конкурс, който да се превърне в платформа за изява на младите и талантливи хора от България и Европа. Подходът е в съгласие с най-добрите практики в тази област, а IDEAMODA може да се сравни с най-добрите европейски конкурси за млади модни дизайнери в Европа.

Според регламента в конкурса могат да участват студенти в последната си година на обучение по мода, както и дизайнери до 35 години, които работят за собствен или друг бранд. В първите две издания участваха студенти от българските университети, в които се изучава мода – Нов български университет, Национална художествена академия, ЮЗУ „Неофит Рилски”, ВСУ „Черноризец Храбър”, Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“, Технически университет - София. Сред участниците имаше и завършили модни училища в Европа -  IED Milano, Academy of Music, Theatre and Fine arts - Moldova, Politecnico di Milano, Frederick University Nicosia – Cyprus и други.

 

 

 

Изявени модни дизайнери от България и Европа, стилисти, журналисти, модни фотографи формираха едно компетентно и професионално жури. Брандове от модната индустрия в България, модни издания и медии подкрепиха първите две издания на IDEAMODA.

            Наградите от конкурса са атрактивни и имат за цел да подкрепят младите дизайнери при стартиране и развитие на собствен бранд. Отличените дизайнери са получавали парична награда, обучение в магистърска програма в НБУ, професионална шевна техника или представяне на избрани колекции в модни издания и платформи.

            Третото издание на IDEAMODA се завръща на подиума и очаква да събере иновативни идеи, смели дизайнери и дръзки изпълнения. Регистрацията за конкурса участниците могат да попълнят на изцяло обнвения сайт: https://www.ideamodabg.net/

Подробна информация може да бъде намерена и в социалните мрежи:

https://www.facebook.com/IdeaModaCompetition

https://www.instagram.com/idea.moda.competition