facebook

Новини

ivan-2_678x410_crop_478b24840a ivan-bashta-brat-2_678x410_crop_478b24840a
04.08.2015 11:32
Новини

IN MEMORIAM

Почина режисьорът Иван Георгиев, малкият Гец

СКРЪБНА ВЕСТ

ВНЕЗАПНО НИ НАПУСНА


ПРОФ. ИВАН ГЕОРГИЕВ-ГЕЦ
1958-2015


За българската кинокултура това е загуба на ярка, разностранно надарена личност – режисьор, сценарист, продуцент, автор на множество игрални и документални филми, на десетки телевизионни предавания, донесли му много награди. Особено място в историята на българското кино винаги ще имат игралният „Леден сън“ и документалният „Кратка история на социалистическия реализъм“.


За кинаджиите той е Малкият Гец, наследил от великия си баща етичността и благородството на характера. Авторитетът му го превръща в председател на „Сдружението на филмовите и ТВ режисьори", съпредседател на Националния съвет за кино, дългогодишен член на УС на ФИЛМАУТОР, Националната художествена комисия и др.


За Нов български университет той ще остане професор Иван Георгиев – един от създателите на Департамент „Кино, реклама и шоубизнес“, на бакалавърските и магистърските кинопрограми, любим и подкрепящ преподавател за стотици студенти.


За екипа на Департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ той винаги ще бъде Ванката – приятел, на когото можеш да разчиташ, обичан колега със сърдечна усмивка и ведро чувство за хумор, толерантен ръководител и просто добър, светъл човек.


Департаментът никога вече няма да е същият без него.


Да е вечна паметта му!

От приятелите от Департамент „Кино, реклама и щоубизнес“

Поклонението ще състои на 8 август (събота) 2015 г. от 13.30 часа в църквата "Света София".