facebook

Новини

ivan-neikov_678x410_crop_478b24840a
31.07.2023 15:08
Новини

In memoriam

На 30 юли 2023 г. академичната общност на НБУ загуби Иван Нейков - един достоен и ценен човек, приятел и колега. В продължение на много години, преподавателят и член на Настоятелството на университета Иван Нейков беше активна фигура в живота на НБУ. Неговата експертиза и опит бяха от изключителна полза за студентите и академичната общност.

Иван Нейков беше изключително уважаван преподавател както в Нов български университет, така и в Софийски университет "Св. Климент Охридски", където преподаваше трудово право и социално осигуряване. Извън академичната общност беше известен като един от най-авторитетните специалисти в областта на трудовото право и социалната политика в България. Иван Нейков беше председател на Управителния съвет на Балканския институт по труда и социалната политика и адвокат в Софийска адвокатска колегия, специализиран в трудово и социално законодателство.

Преди да заеме позиции в академичния свят, г-н Нейков служи като министър на труда и социалната политика на Република България през периода 1997-2001 г. и работеше в правния отдел на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), където беше заместник-председател на синдиката. Той изигра ключова роля в разработването на закони и подзаконови актове, свързани с трудовото право и социалната политика, и имаше значим принос за развитието на стратегии и политики в областта на държавната и местната администрация.

Г-н Нейков беше и автор на множество публикации в национални и международни издания, посветени на различни аспекти на социалната политика, трудовото право, колективните преговори и договаряне, трудовите спорове, безопасните и здравословни условия на труд, индустриалните отношения, социалното осигуряване и други теми.

Иван Нейков оставя ярка следа в публичния живот на държавата със своите анализи и коментари по актуални и важни за обществото въпроси.

 

Академичната общност ще помни г-н Нейков като обичан и уважаван колега, преподавател и приятел.

Поклонението ще се състои от 12:00 ч. на 3 август, четвъртък в храм “Света София”.

Изображение: faktor.bg