facebook

Новини

dsc0079_678x410_crop_478b24840a dsc0059_678x410_crop_478b24840a dsc0065_678x410_crop_478b24840a dsc0012_678x410_crop_478b24840a dsc0010_678x410_crop_478b24840a
15.11.2018 12:29
Новини

IT компания FOURTH гостува в Нов български университет

Международната IT компания FOURTH, разработваща софтуер за туристическия бизнеса гостува в UniArt Gallery.

 

Компания FOURTH е световен лидер в много оперативни аспекти на IT индустрията и на хотелиерството. С 18-годишен опит зад гърба си, фирмата предлага cloud, Mobile и big data услуги. Седалището на FOURTH се намира в Лондон, с офиси в САЩ, Дубай и Австралия, те предлагат работни места и в България. В офиса в град София е създаден първия R&D център.

 

На събитието в UniArt Gallery гост-лекторите от компанията, представиха пред студентите начинът, по който функционират софтуерните решения и разработки, както и международна дейност на различните отдели. Продуктите на софтуерната компания в момента се използват от над 22 хил. фирми от туристическия бранш, разположени в различни точки по света. Г-н Младен Томов, един от софтуерните мениджъри на компания, шеговито сподели със студентите и гостите в галерията, че е сигурен, че „всяко второ заведение в Лондон използва софтуера на FOURTH”.

 

Дейността на IT компанията се базира на принципа на функциониране на т.н hospitality management, който всъщност играе важна роля при администриране на задачи във верига хотели, резорти или казина. По този начин се гарантира и осъществяване на такъв тип дейност според държавните разпоредби, тъй като цялата система подлежи на законов контрол от страна на институциите. Софтуерните разработки са обединени в една обща платформа, която е патент на FOURTH.

 

Мениджърите на фирмата, споделиха, че принципите според които работи управляваната от тях структура са гъвкавост, фокус върху качеството, автоматизиране на всички продукти. Компанията не е типичната start up компания, но предлага много добри възможности за хората, които искат да се развиват в IT сферата. Те насърчават личностното развитие на своите служители като им дават възможности за участие в международни конференции и семинари.

 

Освен представителната и опознавателната насоченост на събитието, неговото провеждане беше с цел да се провокира интереса и участието на студентите в структурата на компанията, в която в момента тече отворена стажантска кампанията. В нея могат да участват всички студенти, които искат да се развиват и да се реализират професионално в сферата на IT и технологиите. В стажантската програма се кандидатства по документи и след полагане на тест, се провежда интервю.

 

Компания FOURTH е дарител на Нов български университет и благодарение на финансирането, което университета получи от нея, бе изградена модерна компютърна лаборатория в зала 706, Корпус 2.

 

Снимки: НБУ