facebook

Новини

dsc0004_678x410_crop_478b24840a
21.09.2016 15:46
Новини

ИЗЛЕЗЕ СЕПТЕМВРИЙСКОТО КЛАСИРАНЕ НА НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ

 

На 21. септември излезе класирането за прием в бакалавърските и магистърски програми на Нов български университет.

Новоприетите студенти могат да се запишат от 20 до 28 септември 2016 г. в сградата на Нов български университет в София, както и в локалните центрове – в Пловдив, Варна и Видин. Списъкът с имената на приетите студенти можете да откриете  в сградата на Нов български университет или в електронен вариант на www.nbu.bg (e-кандидат-студент). Приетите кандидати са подредени в низходящ ред по състезателен бал във всяка отделна програма. Всеки, който има състезателен бал достатъчен, за да бъде приет в повече от една програма, е приет в онази от програмите, която е поставил на по-предно място в заявлението си за кандидатстване (по степен на желание).

Необходимите за записването документи са карта за записване (получава се на място) и две снимки в паспортен формат. Ако имате нужда от допълнителна информация, можете да се възползвате от консултациите, които се провеждат в зала 117, ет. 1, корпус 1 на НБУ от колеги-студенти от горните курсове и от програмните консултанти. Регистрацията се осъществява в Студентски център, центр. фоайе, ет. 1, корпус 1. Заплащането на таксата се извършва в каси 201 и 209, които ще намерите на етаж 2, корпус 1.



И тази година НБУ поощрява най-добрите си кандидати с пълни и частични стипендии. За академичните стипендии на НБУ не се кандидатства допълнително, те се отпускат след приключване на всички класирания. За пълна стипендия в размер на две семестриални такси за академична година се изисква среден успех над 5,50 от дипломата за средно образование и от зрелостните изпити и резултат от ТОП над 75 точки. За частична стипендия в размер 50% от две семестриални такси за академична година критериите са среден успех над 5,50 от дипломата за средно образование и от зрелостните изпити и резултат на ТОП над 65 точки.

Стипендиантската програма на фондация „Контакти без ограничения” за поредна година подкрепя студенти на НБУ, избрали да се обучават в някоя от следните програми: Антропология, Българистика (български език, култура и литература), Египтология (египетски език, култура и литература), Изкуствознание и артмениджмънт, История и археология, Класически езици, антична култура и литература, Философия.