facebook

Новини

elena-tarasheva_678x410_crop_478b24840a
31.03.2015 15:10
Новини

Книга на наш преподавател избрана за благотворителна кампания

Военните действия в Украйна оставиха много хора без дом и храна. Независимо от опитите за разрешаване на кризата броят на нуждаещите се от помощ остава голям. В село Семьоновка например десетки хора са без покрив заради обстрела, в който са били унищожени 300 къщи и почти целия болничен комплекс. Червеният кръст вече помага на много хора да продължат живота си, като възстановява домовете им.

 

През месец април 2015 г. Издателство Кеймбридж сколърс пъблишинг ще подкрепи призива за помощ на Украйна, отправен от Международната комисия на Червения кръст – една организация, която предоставя хуманитарна помощ и подкрепа за засегнатите от сблъсъци и въоръжени конфликти. Издателството предлага три от своите най-силни заглавия на половин цена, като приходите от продажбите ще бъдат дарени за подпомагане на хората в зоната на военни действия в Украйна. Сред избраните за кампанията е и книгата „Образът на една страна, създаден от международните медии” от Елена Тарашева, преподавател в НБУ.

 

Елена Тарашева е преподавател от департамент "Англицистика" в НБУ, доктор по корпусна лингвистика. Това е втората й книга, публикувана от издателство Кеймбридж сколърс пъблишинг. В нея се проследява отразяването на българската тематика на страницата на ББС от 2007 до 2012 – период на активизиране на интереса към страната в негативна светлина.

 

Желаещите да подкрепят кампанията, могат да го направят от 1 до 30 април 2015 г. през електронния адрес:

https://www.icrc.org/en/support-us/operations/ukraine-emergency-appeal

 

Приходите ще помогнат на много хора в Украйна да се върнат към нормален живот.