facebook

Новини

liatno-uchiliste-zagl_678x410_crop_478b24840a
02.07.2024 12:37
Новини

Лятно училище по финанси и риск срещна алумни и настоящи студенти

От 27 до 29 юни, 2024 г. се проведе Лятно училище по финанси и риск. Целта на форума беше да срещне алумни с настоящи студенти и под формата на дискусия и лекции да запознае обучаващите се в департамент „Икономика“ с актуални теоретични и приложни въпроси в областта на финансите, риска, банковото дело, изкуствения интелект и др. По время на лятното училище беше дадено началото на създаване на общност между настоящи и бивши студенти, която да се използва освен за трансфер на знания и постижения, но и за създаване на мрежа от контакти, предлагане на стажове, работни места и др.

 

 

В събитието се включиха лектори с ръководни позиции във водещи компании като: Национален гаранционен фонд, KBC Group, Белгия, ПЛАНА Сълюшънс, БенчМарк Финанс, PMI Bulgaria, Hyperscience и др.

 

 

Разгледаните теми бяха изключително интересни и дискусионни, например: „Когато рискът се превърне в проблем - мониторинг и план за действие“, „Невидимите рискове в търговията с договори за разлика: как загубих всичко и къде е ключът към печалбите“, „Блокчейн (р)еволюция: Как крипто променя традиционната финансова система“, и др. В последния ден от лятното училище студентите разработиха самостоятелно казус, който представиха и бяха оценени от жури съставено от алумни на департамент „Икономика“. А за най-добрите имаше и награди.