facebook

Новини

a101_678x410_crop_478b24840a a103_678x410_crop_478b24840a
04.12.2020 16:40
Новини

Маркетинг експертите на големите говорят с А1

Департамент „Икономика“ на НБУ влезе в сътрудничество с екипа на Маркетинг в действие А1, за да направят една вълнуваща среща за студентите от програмите по маркетинг.

Биляна Петрова, Старши продуктов мениджър в А1, и Камелия Бесова, Младши продуктов мениджър в А1, споделиха ритъма на своето ежедневие, предизвикателствата при въвеждане на нов продукт и още много от кухнята на глобалния телеком.

Как се зараждат идеите за нови продукти и услуги в А1? Как стигат те до клиентите? Какви са възможностите за развитие в областта на маркетинга?

Това бяха малка част от въпросите, на които експертите отговориха по време на онлайн събитието, проведено на 03.12.2020 г. от 18:00 часа и продължило повече от два часа и половина. Събитието е част от постоянния департаментен семинар „Маркетинг експертите на големите говорят“, организиран от д-р Росица Накова, д-р Стефания Темелкова и доц. д-р Надежда Димова.





Над осемдесет студенти от специалностите БП „Маркетинг“ и МП „Маркетинг мениджмънт“ се включиха, за да научат повече за практиката в изучаваната от тях специалност.


Маркетинговите експерти от А1 разказаха още кои са екипите, които участват в процеса по разработване и предлагане на нови продукти, и кои са различните етапи в него. Обърнаха специално внимание на анализа на пазара и представянето на идеята пред мениджмънта. Бяха представени актуални кампании за финансовите услуги на А1, като дигиталния портфейл и бързите кредити, по които работят.

Кариерните възможности в компанията също бяха фокус на представянето. Биляна и Камелия са започнали кариерата си в А1 като стажанти, още преди да завършат висшето си образование. Днес вече са експерти с опит, успешно се справят с големи проекти и търсят нови попълнения за екипа, в който работят. Желаещите да се включат в стажантската програма за направление „Маркетинг“ на А1 могат да кандидатстват на сайта на компанията.

Сътрудничеството между А1 и департамент „Икономика“ намира проявление и в представянето на стажантската програма на А1 със заявка за бъдещи проекти и кариерно развитие на студентите.