facebook

Новини

med2_678x410_crop_478b24840a med1_678x410_crop_478b24840a med3_678x410_crop_478b24840a
21.11.2016 14:51
Новини

Мениджър за един ден в НБУ

Мениджър за един ден е инициатива на Джуниър Ачийвмънт България, която се провежда ежегодно в над 100 държави. Тя е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз, според която образованието трябва да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията. Инициативата дава начало за професионалната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 г. По време на „Мениджър за един ден" утвърдени професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот и висши държавни управници дават възможност на младежите да се запознаят с реалната работа на съответната организация. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите „мениджъри за един ден" в работното си ежедневие, показват им отвътре как работи техният сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание. Тазгодишното 15-о издание бе проведено под наслова „Вдъхнови бъдещето“.

Нов български университет участва за втори път в инициативата, като предлага на избраните участници да се потопят в динамиката на една непрестанно развиваща се динамична организация. Тази година участие взеха Преслава Христова, която работи с Христо Чукурлиев като Директор на Факултет за дистанционно, електронно и продължаващо обучение. Христо, не спести нищо от работните си ангажименти на Преслава и още в 10:00 ч. бе на среща при проф. д-р Марин Маринов. Лили Рукова бе Директор на Център за кариерно развитие и обучителни ресурси и заедно с Ирена Павлова въвеждаше данни на преподаватели от НБУ в информационната система на проект „Студентски практики“. Лили не скри изумлението си от натоварения ден на нашите колеги и си тръгна удовлетворена и.... доста изтощена! Аделина Азманова работи с Нели и бе Директор на отдел „Информационна дейност“. При нея динамиката отново бе на ниво и присъства на отчитането на проекти към Фонд за стратегическо развитие на НБУ. Виктория Шейтанова направи няколко индивидуални програми под менторството на нашата колега Лили и с нескрито възхищение констатира колко е важно за нейната позиция да познаваш материята до последния детайл, в същото време да разбираш потребностите на студентите и да им даваш правилните насоки.

Всички участници бяха приети от Ректора на Нов български университет проф. д-р Пламен Бочков. Преслава, Лили, Виктория и Аделина дадоха обратна връзка за дейностите, които са изпълнявали и как протича техният работен ден. Получиха, разбира се, последната книга на проф. д-р Пламен Бочков с автограф и лично пожелание за всеки.

Благодарим на Ирена, Лили, Христо и Нели за това, че поеха под своето крило участниците в инициативата и направиха едно от най-важните неща за тяхното кариерно развитие, а именно споделиха опита си!

Благодарим!