facebook

Новини

otkrivane-sport_678x410_crop_478b24840a lenta-2_678x410_crop_478b24840a
04.06.2015 12:25
Новини

На 3 юни 2015 г. в Нов български университет бе открит новият Студентски спортен клуб

 Фото: Стилиян Гаджев

Клубът е разположен в корпус 1 и разполага с маси за тенис, билярдна маса, маса за мини футбол, маса за канадска борба, електронен дартс, маси за игра на шах. С поредното преобразено и усвоено пространство се увеличават възможностите за спорт на територията на университета. В свободното си време студентите ще могат да поиграят, да общуват, да се състезават.


Всичко започна с две прекрасни изпълнения на Траян Костов, студент в програма „Музика“, участник в риалити шоуто „Екс фактор“, който „подгря“ публиката за очакваното събитие и създаде подходящото настроение.


Клубът бе открит от доц. д-р Пламен Бочков, Ректор на университета, който тържествено преряза лентата заедно с гл. ас. д-р Иван Неделчев, програмен консултант на курсовете по спорт в НБУ.


Доц. д-р Пламен Бочков сподели при откриването, че благодарение на усилията на хората в университета, отговарящи за материалната среда, много от мечтите се превръщат в реалност – в кампуса вече има учебен театър, прекрасна галерия, спортен център, а сега и спортен клуб, където всички студенти могат да спортуват и да се забавляват. Пожела „на добър час“ на всички, които ще се възползват от новата придобивка.


И, разбира се, веднага изпробва масата за канадска борба срещу г-н Георги Текев, изпълнителен директор на университета. Включиха се и многобройните студенти, присъстващи на откриването, които веднага изиграха няколко бързи турнира по дартс, тенис на маса, шах и джаги.


Всички студенти и техните преподаватели и колеги от администрацията са добре дошли да направят щастливо и приятно свободното си от лекции и семинари време!