facebook

Новини

330339074-702839611323311-3680989911123438799-n_678x410_crop_478b24840a
10.02.2023 17:32
Новини

Наши студенти се включват в кампанията в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

 

 

 

Всички сме безмълвни след опустошителното земетресение в района на Турция и Сирия, което причини огромни щети.

В този момент на криза е важно да се обединим, за да подкрепим онези, които са засегнати от бедствието. Ето защо нашите студенти Лора Фучеджиева и Михаил Иванов, които са активисти в Български младежки червен кръст, се обръщат към вас, за да помолят за вашата помощ.

Вашето дарение, колкото и малко да е то, може да направи голяма промяна в живота на тези, които са били засегнати от земетресението. С вашата подкрепа ще бъдат осигурени основни консумативи като храна, подслон и медицински грижи на тези, които имат най-голяма нужда.

Подкрепете засегнатите от това бедствие, като направите дарение днес.

Ако искате да се включите в националната кампания на БЧК може да го направите по следните начини:

∙ Изпратете SMS към номер 1466 на стойност 1.00 лв.

∙ Преведете парични средства към банкова сметка на БЧК в лева: IBAN: BG64UNCR76301078660913

∙ Дарете нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки, ново спално бельо, нови топли завивки. Даренията ще бъдат приемани всеки ден в София, 9-та Районна служба на ПБЗН ж.к. „Люлин“ 10, бул. „Д-р Петър Дертлиев" 198 между 9:00 ч. и 18:00 ч.

Получихме информация от Посолство на Република Турция как може да помогнете в кризисната ситуация: 

∙ Парично дарение към сметките на Посолство на Република Турция

∙ Процедура за улеснено преминаване на тези, които искат да доставят помощи извън кампаниите на местните организации

∙ Изпращане на хуманитарна помощ по пощата

Най-необходимите помощи към момента са топли дрехи, обувки, одеяла, лекарства. Моля, не изпращайте прекалено употребявани дрехи и обувки, а избирайте такива, на които не личи употреба.

∙ По граничната зона между Турция и Сирия се търсят преводачи с турски и арабски език, които да помагат на пострадалите. Ако искате да се включите, можете да изпратите съобщение до: embassy.sofia@mfa.gov.tr

∙ Ако познавате някой, който е пострадал при земетресенията и има нужда от лични документи, може да потърсите съдействие Посолство на Република Турция или Консулствата на Република Турция в Пловдив и Бургас.

Хиляди семейства остават без домове, деца остават без родители и всички са изправени пред въпросите за бъдещето. Ако искате да помогнете като предоставите дом за настаняване в България или осиновите дете, то можете да обсъдите възможностите с представители на Посолство на Република Турция или да изпратите информация към embassy.sofia@mfa.gov.tr .