facebook

Новини

zaglavna_678x410_crop_478b24840a
26.01.2024 14:50
Новини

Наши студенти спечелиха състезанието „HR: Rush for Practice“, а университетът получи сертификат за проактивност

55 екипа със студенти от три университета – НБУ, УНСС и Софийски университет, премериха знанията си в областта на управление на човешките ресурси в реална бизнес среда. В продължение на близо два месеца 25 отбора по двама студенти от НБУ се впуснаха в изпълнение на задачата да открият подходящи кандидати за реално отворени позиции в големи компании и да направят предварителен подбор на кадри, използвайки платформата Pleggi. Младите HR екипи влязоха в обувките на специалистите и търсиха нови служители на база критериите за съответната позиция по задание, с което да подпомогнат компанията в нейния подбор, обогатявайки знанията си с практика.

Център за кариерно развитие към НБУ и преподавателят гл. ас. д-р Соня Драгова от департамент "Когнитивна наука и психология" подготвиха студенти от различни специалности и ги навигираха през целия процес.

Големите победители в състезанието бяха обявени на официална церемония, в присъствието на участниците – студенти, преподаватели и представители на бизнеса.




Зам.-ректорът по учебната дейност доц. д-р Кристиян Постаджиян поздрави организаторите и участниците в инициативата за това, че дават възможност за реална практика на студентите още по време на тяхното обучение:

„Това, че студентите могат да влязат в обувките на реален бизнес и тези стъпки, през които минава едно такова състезание, е нещо изключително важно. Вярвам, че от подобен тип състезания изключително много се нуждаят и индустрията, и образователната система. Поздравления за куража на всички студенти, които се впускат в такива инициативи. Тези взаимодействия са важни за раждането на млади таланти, които променят българския бизнес, индустрия и българското общество, за което университетите се опитваме да допринесем в максимална степен.“

Студентите на НБУ от екип 2 - Виктория Липчева и Дарина Маринова, взеха голямата награда в състезанието, като успяха да открият най-много кандидати за работната позиция, обявена от Coca-Cola HBC.




Виктория Липчева получи достъп до HR академията на Българска асоциация за управление на хора, лиценз за академията на Маркетстар – SalesPRO и награди от Ozone.bg. Дарина Маринова спечели едногодишен CC Pro пакет от CloudCart, лиценз за академията на Маркетстар – SalesPRO и награди от Ozone.bg.

 

Университетът ни беше отличен със сертификат за проактивност и вдъхновение на своите студенти за участие в състезанието HR: Rush for Practice, който бе връчен на доц. д-р Кристиян Постаджиян.

 

 

Висока оценка за работата си като ментор на студентите при изпълнение на поставените задачи и за връзката между бизнеса и образователната среда получи и директорът на Център за кариерно развитие Ирена Попова-Павлова.

 

 

Инициативата „HR: Rush for Practice“ дава възможност на студентите да се срещнат с представители на бизнес организации, да разберат практиките по изпълнение на функциите по Управление на човешките ресурси, да участват в реален процес по подбор на таланти като работодатели или кандидати за работа, да придобият нови умения в областта на УЧР, да оценят своя потенциал и готовност за работа на конкретна позиция, стъпвайки на установени във времето научни методологии (психометрия, невро науки), съвременни технологии (Machine Learning, Big Data) и игровизация. Освен, че се вживяват в ролята на специалиста по подбор, студентите имат възможност да разберат, как да оценят потенциала си и да надградят стандартното си CV, така че да предизвикат интереса на работодателите. Опитът, натрупан по време на инициативата, осигурява конкурентно предимство на всеки студент при реализацията му на пазара на труда.

Организатори на инициативата са Българска асоциация за управление на хора и стартъп компанията Pleggi.