Новини

20171211-104627_678x410_crop_478b24840a
13.12.2017 12:15
Новини

НБУ посрещна ученици от Национално-финансова стопанска гимназия

Дванадесетокласниците бяха гости на департамент „Администрация и управление“

Петнадесет ученици от Национално-финансова стопанска гимназия в гр. София и класният им ръководител г-жа Магдалена Каменарова бяха на посещение в Нов български университет на 11 декември 2017 г. Те бяха посрещнати от програмните консултанти гл. ас д-р Теодора Ризова, гл. ас д-р Маргарита Мишева и докторант Симон Янков от департамент „Администрация и управление“.

 

Преподавателите разказаха на заинтересованите дванадесетокласници за многобройните инициативи и проекти, организирани и провеждани от департамента, и им представиха бакалавърските програми „Управление на бизнеса и предприемачество“ и „Управление на туризма“- редовно и дистанционно обучение. Гостите останаха очаровани от предоставената им възможност да посетят и часовете по Учебно-тренировъчна фирма, за да се запознаят с функционирането на трите учебни фирми  на НБУ, да вникнат в същността на бизнес процесите, както и да разгледат финансовите документи на организациите. Практическата насоченост на заниманието впечатли младежите с интерес в сферата, които споделиха, че участието в реално осъществими проект е една от най-ценните придобивки по време на обучението в Нов български университет.

 

Динамичният ден на учениците продължи с обиколка из кампуса на НБУ. Те разгледаха композициите в галерия „УниАрт“ и Музей на НБУ. Също така посетиха Център за книгата и Библиотека на НБУ, където откриха многобройни интересни научни издания, които заявиха, че ще използват по време на обучението си в университета.