facebook

Новини

2633493-copy_678x410_crop_478b24840a
19.09.2022 12:17
Новини

НБУ се включи в инициативата на BTV „Да изчистим България заедно“

 

Десетки чували с боклук събраха студенти, преподаватели и служители на Нов български университет, които участваха в кампанията по почистване през уикенда.

 

 

Облачната и леко дъждовна съботна сутрин не отказа доброволците. След като се подкрепиха с топло кафе, слънцето се показа и доброволците запретнаха ръкави. Въоръжени с усмивки, добро настроение и ръкавици се заеха с почистването на улиците и тротоарите около НБУ и на голямо зелено пространство, превърнато в сметище.

 

 

От ентусиазма им се заразиха случайни минувачи, сред които бежанци от близкия Регистрационно - приемателен център за мигранти. Te с радост се включиха в акцията по почистване.  

 

 

С участието си в кампанията, която тази година е под надслов „ПОДАЙ РЪКА НА ПРИРОДАТА“, доброволците доказаха, че грижата за природата е отговорност във всеки един ден от живота ни.

 

 

Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план.

 

 

През 2022 г. за 10-та поредна година „Да изчистим България заедно” обедини институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. И тази година кампанията се проведе в подкрепа на каузите на най-голямото гражданско движение в света „Let’s Do It World”.