facebook

Новини

img-4357_678x410_crop_478b24840a
08.09.2022 12:35
Новини

НБУ участва в годишната конференция на Асоциацията за съвременни европейски изследвания

 

Представители на новосъздадената изследователска мрежа в НБУ – Trade implementation and enforcement research network“ (TIER), финансирана от Университетската Асоциация за съвременни Европейски изследвания (UACES), взеха участие в 52-та годишна конференция на Асоциацията. Конференцията се проведе в периода 05 - 07.09.2022 в гр. Лил, Франция. Конференцията даде възможност на академици и изследователи от цял свят да обсъдят теми, свързани с европейските изследвания и Европа. 

Д-р Елица Гарнизова – Моева (НБУ) бе водещ на Панел „Търговска политика“, в който се разгледаха темите: „Правни пропуски в демократичния контрол: Европейският парламент и гражданското общество при прилагането на търговските споразумения на ЕСИ - Изабела Манчини (Brunel University Лондон), „Обединени, ние продължаваме да стоим: Детерминантите на трайните коалиции на гражданското общество относно търговската политика на ЕС“ - Нилс Гейл (UCLuvain, Белгия) и „Гражданско общество и участие в съседство на ЕС: към подход отдолу-нагоре“ - дискутанти Лор Делкур  (Университет Сорбона Нувел, Франци)  и Арон Бузогани (BOKU, Австрия).

Представителите на мрежата се включиха и във виртуалните панели на 08/09/2022, като модератор на панела „Търговската политика на ЕС в новия геополитически контекст: нови проучвания за глобалното й значение“ бе д-р Елица Гарнизова – Моева (НБУ), а доц. д-р Едуард Маринов (НБУ) представи доклад на тема „Въздействия на Споразуменията за икономическо партньорство на ЕС върху регионалната интеграция в Африка. 

Повече информация за събитието можете да откриете като последвате връзките в текста.