facebook

Новини

ff2_678x410_crop_478b24840a
29.07.2022 15:44
Новини

НБУ участва в научен франкофонски форум, организиран от ESFAM

Нов български университет беше партньор за втора поредна година на научния франкофонски форум, организиран от Специализираната франкофонска институция за администрация и управление (ESFAM). Тазгодишният летен научен семинар по темите за сигурността, безопасността и уязвимостта се проведе в сътрудничество Университетите Париж 1 Пантеон-Сорбона и Париж 2 Пантеон-Асас, Факултета по управление и икономика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Университета за национално и световно стопанство, Института за Икономически изследвания на БАН и Техническия университет.

Гост-лектори на събитието бяха представителни франкофони от средите на дипломацията, политиката и академията, в т.ч. Н. Пр. Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България, Н. Пр. Флоранс Робин, посланик на Франция в България, Н. Пр. Фредерик Морис, посланик на Белгия в България, проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС, Борислав Антонов и Крум Зарков – депутати от 47-то Народно събрание на Р България.

 

 

Представител от департамент „Администрация и управление“ на НБУ беше гл. ас. д-р Юлиана Хаджичонева. Тя изнесе доклад за управлението на рискове в бизнеса чрез технологиите за изкуствен интелект.

 

За повече информация