facebook

Новини

received-1519634901916203_678x410_crop_478b24840a
20.11.2023 15:36
Новини

НБУ в центъра на вниманието на стотици ученици по време на „Панорама на университетите“

На 15 ноември в Благоевград се проведе шестото издание на „Панорама на университетите“, където 20 висши учебни заведения, включително Нов български университет (НБУ), представиха своите образователни програми пред стотици ученици от Югозападна България.

 

 

Бъдещите студенти имаха възможността да се запознаят с актуална информация за бакалавърски и магистърски програми в НБУ, изпитите за прием, сроковете за подаване на документи и възможностите за модерно и интердисциплинарно образование. Представителите на университета Габриела Ерелийска и Християна Стоименова (департамент „Театър“) изтъкнаха и възможностите за студентски мобилности, интензивни курсове, пътуващи семинари и изследователски форуми по проект ERUA, както и перспективите за кариерна реализация.

 

 

Част от учениците проявиха голям интерес към програмите на департаментите „Изящни изкуства“, „Кино, реклама и шоубизнес“, „Театър“. Към програмите на департамент „Информатика“, „Администрация и управление“, „Икономика“ се насочиха възпитаниците на  математическите гимназии в Благоевград.

Християна Стоименова участва в отворена дискусия за новостите в образованието и приема в университетите. В разговора се включиха и представители на другите университети, кариерни консултанти, членове на Общинския младежки парламент, както и ученици от региона.

Екипът от НБУ представи и новите възможности за бързо информационно обслужване, които дава новосъздадения чат бот на университета.

Събитието беше организирано благодарение на усилията на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, Кариерно ориентиране Благоевград и Общински младежки парламент – Благоевград, с подкрепата на Община Благоевград.

Очакваме с нетърпение новите кандидат - студенти през следващата година.

Автори на снимките: Габриела Ерелийска и Християна Стоименова