facebook

Новини

diskusionen-club6_678x410_crop_478b24840a diskusionen-club4_678x410_crop_478b24840a diskusionen-club2_678x410_crop_478b24840a diskusionen-club1_678x410_crop_478b24840a
02.12.2015 12:01
Новини

Ноемврийска среща на Дискусионен клуб по приложна икономика

 

Ноемврийската среща на Дискусионен клуб по приложна икономика (ДКПИ) откри г-н Филип Ромбаут изпълнителен директор на Агрополихим АД. Модератор на срещата бе г-н Веселин Данев. Г-н Ромбаут разказа пред участниците за живота преди и след пристигането си в България. Посочи трудностите при стартиране на бизнес у нас и окуражи младите хора да поемат повече рискове, да пътуват и да не се боят от предизвикателствата. Той сподели пред публиката и за първите си стъпки, направени в частния бизнес; за изборите, които всеки трябва да направи в живота.


В последните минути на разговора организаторите включиха в дискусията и Виктор Ромбаут (22 г.) – един от най-младите предприемачи в България. Виктор започва да учи химия в Канада преди три години. Решава обаче, че това не е неговия път и прекъсва обучението си на обещаващ химик. Пристига в България, но големият морски град Варна не се оказва предизвикателство за него, затова заминава за град Видин. Там поема ръководството на почти фалирал фонд за земеделска земя, като организира нов екип, прави промени, взима тежки, но отговорни решения. След едногодишен упорит труд Виктор извежда компанията на печалба. Противно на очакванията младият Ромбаут сподели, че не се е съветвал с баща си, а е действал и е правил необходимите стъпки заедно със своя екип.


По традиция разговорите с интересните събеседници на ДКПИ се преместиха и продължиха в неформалната обстановка на Био бара на НБУ.

 

Малко преди Коледа, на 17 декември (четвъртък) очаквайте следващата среща на ДКПИ, когато ще ни гостува друг интересен събеседник – г-н Петър Ризов, изпълнителен директор на Management Financial Group. Модератор на срещата ще бъде д-р Божидар Данев. Заповядайте.

 

За повече информация можете да ни следите и на фейсбук страницата на ДКПИ: тук