facebook

Новини

holiday-and-spa_678x410_crop_478b24840a
14.02.2019 12:24
Новини

Нов български университет – първият български университет, който участва с щанд на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“

За първи път тази година НБУ и департамент „Администрация и управление“ – секция „Туризъм“, ще участват със самостоятелен щанд на най-престижния и дългогодишен туристически форум в България – Международната туристическа борса „Ваканция и СПА ЕКСПО“ в София. За 36-и път изложението ще се състои от 14 до 16 февруари 2019 г. вкл. в Интер Експо Център – София.

Вече над 15 години НБУ студентите по туризъм са сред посетителите на изложението и участват в неговите тридневни дискусии, кръгли маси, презентации и др. НБУ е първият български университет, който в три поредни години от 2006 г. организира дискусията „Висшето образование в туризма – много въпроси, малко отговори“, по инициатива на бившия департамент „Икономика и бизнес администрация“ с участието на над 20 университети и колежи, и представители на туристическия бизнес в България. Това дългогодишно партньорство между Нов български университет и Международната туристическа борса „Ваканция и СПА ЕКСПО“ тази година продължава с представянето на НБУ на самостоятелен щанд на изложението, финансиран от университета.

Сред задачите на проекта са популяризиране на НБУ и програмите по туризъм в редовно и дистанционно обучение, както и обучение за кандидат-студентите – прием в програми след средно и висше образование, сред участниците и посетителите на най-голямото международно изложение у нас. Проектът с ръководител доц. д-р Соня Алексиева е реализиран с изключителната подкрепа на „Кандидатстудентски и студентски информационен център”, Магистърски факултет, Бакалавърски факултет, Факултет за базово образование и Издателството на НБУ с участието на преподаватели и студенти по туризъм от департамент „Администрация и управление“ – секция „Туризъм“.

Целите на проекта включват: тридневно представяне на бакалавърските и магистърските програми по туризъм пред посетителите и участниците във форума от туристическия бранш от преподавателите и студентите по туризъм; показване на рекламни филми, печатни материали за кандидат-студенти, които представят БП и МП по туризъм; представяне и продажба на издания по туризъм на Издателството на НБУ; популяризиране на НБУ като един от най-известните български университети, който си партнира успешно с туристическите организации и туристическия бранш у нас като участва традиционно в най-престижните събития в страната: МТБ „Ваканция и СПА ЕКСПО“; МТИ „Културен туризъм“ – Велико Търново; Националните годишни срещи с бизнеса на АБТТА и др.