facebook

Новини

2411509-copy_678x410_crop_478b24840a 2411271-copy_678x410_crop_478b24840a
19.10.2021 12:16
Новини

Нов български университет в съвместно сътрудничество с Университета в Корсика

Убедени в необходимостта от насърчаване и укрепване на сътрудничеството, взаимното предаване на информация, усъвършенстването на научноизследователските и образователните програми, както и обмена на преподаватели, изследователи, персонал и студенти, Нов български университет и Университета в Корсика сключиха рамково споразумение за междууниверситетско сътрудничество.

Събитието се състоя в рамките на откриването на академичната година на Специализирания институт на франкофонията по администрация и мениджмънт, на което Нов български университет бе домакин, и беше съпроводено с приветствия от вицепрезидента на Р България – г-жа Илияна Йотова, посланика на Р Франция в България – Н.Пр. Франсоаз Робин, Директора на СИФАМ – г-н Никола Майнети.

Споразумението за сътрудничество, с обща цел развитието на франкофонска програма в сектора на туризма, беше прието от зам.-ректора по качеството и акредитацията – доц. д-р Юлияна Гълъбинова и от Директора на Института по бизнес администрация към Университета в Корсика – г-н Жан Мари Фюрт.

 


Уважаема госпожо Вицепрезидент,
Уважаемa госпожо министър,
Ваши превъзходителства – госпожи и господа, представители на Дипломатическия корпус,
Уважаеми професор Фюрт,
Драги колеги и гости,


Позволете ми да Ви приветствам с „Добре дошли“ в Нов български университет. Казвам се Юлияна Гълъбинова и съм доцент доктор, преподавател в департамента по администрация и управление и заместник-ректор по качеството и акредитацията на Нов български университет.

Неотдавна НБУ откри своята 30-а академична година и за мен е истинско удоволствие да приветствам и Вас – студентите и преподавателите на Специализирания институт на франкофонията по администрация и мениджмънт, с началото на Вашата академична година.

Днес официализираме сътрудничеството в сферата на висшето образование между Нов български университет и университет Паскуале Паоли – Корсика. Партньорството ни е в пълно съгласие със споразуменията за сътрудничество между Република България и Френската република, както и със законодателните и нормативните разпоредби, уреждащи висшето образование в двете държави.

Опитът на НБУ в партньорството с университети от и извън Европа е 30-годишен. Днешното събитие е поредната стъпка към интернационализация на образованието ни и слага началото на съвместна дейност в полза на нашите студенти в рамките на развитието на франкофонска програма в сектора на туризма.
Ръководството на НБУ изразява своята вяра и оптимизъм за успешното реализиране на всички дейности, упоменати надлежно в рамковото споразумение по сътрудничество между Нов български университет и университет „Паскуале Паоли“ – Корсика и ще съдейства за тяхното осъществяване.

След официалната част, на която бяха прочетени поздравителни адреси и от еврокомисаря в ресор Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж – г-жа Мария Габриел и от министъра на туризма – г-жа Стела Балтова, беше произнесена публична лекция от директора на Института по бизнес администрация към Университета в Корсика – г-н Жан Мари Фюрт.

Сред гостите на събитието бяха и посланикът на Египет, както и директорът на Мисията на Конфедерация Швейцария.

Поради ограничителните противоепидемични мерки студентите на НБУ и СИФАМ имаха възможност да проследят събитието онлайн.