facebook

Новини

boicho-kokinovjpg_678x410_crop_478b24840a
02.06.2015 17:13
Новини

Откриване на 407 Аудитория "Доцент Бойчо Кокинов"

Фото: Стилиян Гаджев

В навечерието на 24 май, светлия празник на българската просвета и култура и славянската писменост, в корпус 1 на Нов български университет се състоя откриването на Аудитория 407, която ще носи името на доцент Бойчо Кокинов. Аудиторията, която ще ни напомня за приноса на доцент Кокинов към Нов български университет и когнитивната наука в България бе създадена по инициатива на преподаватели и студенти от департамент „Когнитивна наука и психология“, подкрепена от ръководството на НБУ, след преждевременната загуба на Бойчо Кокинов през май 2013 г.

На събитието присъстваха доц. Пламен Бочков, Ректор на Нов български университет, доц. Марин Маринов, заместник-ректор по учебната дейност, г-н Валентин Гьонов, директор на Централна университетска администрация. Сред гостите бяха почетни професори на НБУ, преподаватели и служители, колеги от департамент „Когнитивна наука и психология“, студенти от департамента, алумни, колеги на доц. д-р Бойчо Кокинов от Институт по математика и информатика към БАН, негови студенти и дипломанти. Гостите бяха посрещнати със слово на проф. Енчо Герганов, един от основателите на департамент „Когнитивна наука и психология“. Събитието бе съпътствано от редица изказвания на колеги на Бойчо Кокинов и негови студенти и дипломанти.

Организаторите на събитието – Изследователски център „Когнитивна наука“ и департамент „Когнитивна наука и психология“ изказват искрена благодарност за оказаното съдействие на ръководството на НБУ, Централна университетска администрация, Отедел "Информационна дейност", отдел "Учебен" и Магистърски факултет към НБУ.