facebook

Новини

1920x1080-fb-otkrivane-2018_678x410_crop_478b24840a
27.09.2018 11:57
Новини

Откриване на XXVIII академична 2018/2019 година на Нов български университет

29 септември 2018 г. (събота)

19:00 часа 
Галаконцерт на XVIII Майсторски клас на Райна Кабаиванска 

Софийска опера и балет

Приветствие на проф. д-р Пламен Бочков по случай успешния концерт на участниците в Майсторския клас на Райна Кабаиванска и обявяване на началото на 28-ата академична година на Нов български университет.


01 октомври 2018 г. (понеделник)

09:30 – 11:00 Акция по посрещане на студентите на НБУ

Вземете своята значка #Аз♥НБУ, снимайте се с нея и публикувайте в социалните мрежи.

11:00 часа
Церемония по откриване на академичната година
НБУ, Аула

  • Изказване на професор д-р Пламен Бочков 
  • Академично слово на професор Виолета Дечева
  • Поздравителен адрес от Студентски съвет

12:00 часа
Welcome party

Коктейл в пространството пред корпус 1 – алея пред Аулата

13:30 часа
Информационен ден

Срещите с новоприетите студенти се организират по определен график по програми, който се обявява предварително на сайта на НБУ. Допълнително на място първокурсниците ще бъдат информирани за консултациите от разположените в централните части плакати с информация за разпределението по зали и програми, както и от насочващите студенти.

Консултациите са  насочени в няколко информационни линии:
 

  • Запознаване с административното обслужване и функциите на Централна студентска администрация и Кандидатстудентски и студентски информационен център

  • Запознаване с възможностите на електронните платформи e-catalog, Moodle и e-student;

  • Запознаване с дейността на факултетите, с преподавателите, отговарящи за общообразователните курсове, за възможностите за индивидуални програми, както и за майнър програмите след втората година на обучение;

  • Информиране за различните фондове за академични и социални стипендии, както и за системата за студентски труд и стаж;

  • Запознаване с възможностите за студентска мобилност, практики и стажове към програмите;
  • Консултиране на специфични въпроси;

  • Запознаване с университетската библиотека, компютърните и копирни центрове, с местата за отдих и развлечение – Университетски театър, Музей на НБУ, Киноклуб, Галерия „УниАрт“, Център за изкуства, Студентски спортен клуб и фитнес център, футболно игрище, ресторант, кафенета и други места за почивка, срещи и учене.


Посещения

 Център за книгата – Библиотека – информация за ползване на Библиотеката и издаване на читателски карти.

• Галерия „УниАрт“ 

Ще бъде подредена и разгледана новата експозиция „Деструктивният позитивизъм на Милош Гавазов. 110 години от рождението на художника“, която се открива в същия ден от 17:00 часа. Координаторите на Галерията ще разкажат за дарения картинен фонд и постоянните експозиции, както и за многообразието от събития, които се организират на територията на „УниАрт“.

• Музей на НБУ

Посетителите на Музея могат да видят изложбата „Черно и бяло“ – многостранна и разнообразна експозиция, показваща произведения от различен материал, размери, техники и подходи на третиране на темата. Координаторите на музея ще говорят за различните експозиции през годините, както и за настоящата изложба, в която могат да се видят творби на автори като Васил Захариев, Николай Майсторов, Иван Веселинов, Златю Бояджиев, Светлин Русев, Станислав Памукчиев, Иван Нинов и художници като Рембранд, Гоя и др.

Опознавателни турове на НБУ за първокурсници

Организираните от Студентски съвет турове ще правят обиколка на 30 минути по маршрут: 
Начало: Вътрешен двор пред Втори корпус – Студентски център – Стената с дарителите на НБУ- Библиотека – Стената с почетните доктори на НБУ - Галерия Уни Арт – Университски театър – 2 корпус - Център по изкуствата – спортна площадка.

 


15:30 – 16:30 часа
Студентски работилници
Вътрешен двор до Студентски център
(при лошо време във фоайето на корпус 2)

• Младежки пространства

Тази работилница има за цел да провокира студентите да идентифицират кои са общите пространства в университета, в които да се събират, обменят идеи, да споделят ресурси помежду си, както и да оползотворят свободното си време. Активността е подходяща за студенти, които изучават: архитектура, интериорен дизайн, изкуство и други програми с творческа насоченост.

• Структурния диалог в действие

В тази активност студентите ще трябва да разрешават примерен казус, като по този начин ще упражнят уменията си за преговори и създаване на собствени аргументи. Активността цели да насърчи критичното мислене на студентите и да им разясни ролите на участниците в процеса на взимане на решения. Активността е подходяща за студентите от програми, в които се изучават точни науки.

• Инкубатор за идеи

Пространство, в което студентите свободно ще могат да изразят мнението и препоръките 
си за подобряване на университетската среда. Обратната връзка на студентите ще бъде 
взета предвид при разписването на стратегията за развитие на Студентски съвет.

 

През целия ден работи фото будка, която е инсталирана по предложение на Студентски съвет (вътрешен двор до Студентски център). Фото будката ще популяризира дейността на университета и Студентски съвет като разпечатва снимки на момента на хартиен носител, брандирани с логата НБУ и СС. Същите снимки автоматично ще бъдат публикувани във Facebook страницата на Студентски съвет.

 


 

Прикачени файлове